Respijt

Zorgen voor Respijt

Respijtzorg is de tijdelijke overname van de taken van de mantelzorger. Dan is er bijvoorbeeld weer even ruimte voor andere gezinsleden, vrienden, werk en hobby’s. Respijtzorg is er in allerlei vormen: thuis of buitenshuis, door vrijwilligers of beroepskrachten, af en toe of vaker. Veel mogelijkheden voor respijtzorg zijn te vinden op www.helpenzorgen.nl. De respijtcoach van Tandem kent alle voorzieningen en kan u helpen bij het zoeken en aanvragen van vervangende mantelzorg. Tandem zet ook zelf vrijwilligers in om de mantelzorger even vrijaf te kunnen geven.

Wilt u meer informatie kijk dan op www.helpenzorgen.nl of neem contact op met Tandem. Mailen naar respijt@tandemmantelzorg.nl kan ook.

Huishoudelijke ondersteuning voor mantelzorgers

Extra ondersteuning in de huishouding kan mantelzorgers respijt geven. Voor mantelzorgers uit de gemeenten Heemstede en Zandvoort is huishoudelijke ondersteuning, onder een aantal voorwaarden, tegen een aantrekkelijk tarief beschikbaar. Meer informatie

Vrijwilligers

Bent u op zoek naar een vrijwilliger, zodat u af en toe de zorg uit handen kunt geven? U kunt gebruik maken van een vrijwilliger van Tandem. De Tandem vrijwilligers zijn betrouwbaar en doen graag iets voor anderen. Ze worden door Tandem begeleid en ondersteund. De vrijwilligers van Tandem zetten zich op verschillende manieren in. Klik hier voor meer informatie over vrijwilligers

Podcasts

Ervaringen van mantelzorgers met respijtzorg

Tijdens de Week van de Respijt (5-9 juli 2021) lanceren we hier iedere dag een nieuwe podcast:
Afl. 1. De mantelouder; zorgen voor een kind dat intensieve ondersteuning nodig heeft.
Afl. 2. Een vrijwilliger als extra ondersteuning bij mantelzorg.
Afl. 3. Logeerzorg: een gastvrije, zorgzame logeerplek voor je naaste.
Afl. 4. Vervangende mantelzorg in huis om taken over te nemen.
Afl. 5. Dagbesteding: mantelzorger en verzorgde, allebei een zinvolle besteding van de dag.

Pilot Logeerzorg

Logeerzorg voor een naaste biedt mantelzorgers tijd om op adem te komen, of zelf op vakantie te gaan. In 2020 zijn de gemeente Haarlem, twee zorgaanbieders en Tandem gestart met de pilot logeerzorg: planbare logeerplekken voor mensen die niet zonder hulp thuis kunnen blijven. De logeerplekken zijn mooi ingerichte appartementen, waar mensen twee of meer nachten kunnen verblijven in een prettige sfeer. Er is 24 uurs zorg aanwezig. Dit biedt mantelzorgers de mogelijkheid hun zorgtaken tijdelijk aan een ander over te dragen.

Neem voor meer informatie en het reserveren van een logeerplek contact op met de respijtcoaches van Tandem via 023-891 06 10 of mail naar respijt@tandemmantelzorg.nl.

Contact