Respijt

Tijd voor jezelf

Als mantelzorger ben je vaak druk met de naaste voor wie je zorgt. In alle drukte kom je er soms niet aan toe om iets voor jezelf te doen. Toch is het belangrijk om af en toe een moment voor jezelf te nemen, om zelf gezond en veerkrachtig te blijven. Gewoon een adempauze: respijt voor de mantelzorger.

Hulp vragen is normaal

Lukt het niet iets voor jezelf te doen, omdat je zoveel taken op je neemt dat er geen tijd overblijft? Een goed netwerk is belangrijk om mantelzorg vol te houden en om zelf in balans te blijven. Mensen in je omgeving weten vaak niet waarmee ze je kunnen helpen. Soms weet je dat zelf ook niet. Op www.eventandemen.nl krijg je in een paar stappen inzicht in wat je allemaal doet en waar je hulp bij zou kunnen gebruiken. Het vragen om hulp is voor veel mensen spannend. Maar hulp is soms dichter bij dan je denkt.

Helpenzorgen

Kun jij je naaste niet alleen laten? Is er niemand uit je netwerk die af en toe bij jouw naaste kan blijven, zodat jij even weg kan? Misschien kan een vrijwilliger van Tandem dan iets voor je betekenen, of een professional in huis. Een andere optie is dat je naaste juist even ergens anders is. Er zijn in de regio ook logeermogelijkheden voor jouw naaste. Kijk voor een overzicht van alle mogelijkheden op www.helpenzorgen.nl.

Ervaringen anderen

Gewoon eens horen hoe andere mantelzorgers dit gedaan hebben? Luister naar onze podcasts.

Waar krijg jij energie van?

En heb je dan eindelijk een moment voor jezelf? Dan ben je soms bijna vergeten waar je echt energie van krijgt. Helemaal in de ruststand? Juist actief of creatief… Klik hier voor een kijkje in de respijtspiegel en ontdek hoe jij de batterij weer oplaadt.  

Huishoudelijke ondersteuning voor mantelzorgers

Ook extra ondersteuning in de huishouding kan mantelzorgers respijt geven. Voor mantelzorgers uit de gemeenten Heemstede en Zandvoort is huishoudelijke ondersteuning, onder een aantal voorwaarden, tegen een aantrekkelijk tarief beschikbaar. Meer informatie

Respijtcoach

Vind je het fijn als iemand met je meedenkt, je helpt de eerste stap te zetten om hulp te vragen, of helpt met het zoeken naar iets wat past bij jouw situatie? Neem dan contact op met de respijtcoaches van Tandem. Zij denken graag met je mee en helpen uitzoeken hoe het zit met kosten, vergoedingen, etc.

De Tandem-respijtcoaches zijn telefonisch bereikbaar op (023) 891 06 10 en via onderstaand formulier.

    Contact