Ik wil vrijwilliger worden

Bij iemand thuis

Vrijwilliger zijn bij Tandem betekent een maatje zijn van iemand met een ziekte of beperking. Hiermee ben je van grote betekenis voor een mantelzorger. Onze vrijwilligers houden gezelschap, wandelen, fietsen, rijden, praten, doen spelletjes, halen herinneringen op, etc. Zo heeft de mantelzorger even vrijaf.

Tandem gaat op zoek naar een vraag die past bij jou en bij wat jij wil doen. Tandem gaat mee met het eerste kennismakingsgesprek van jou met de mantelzorger en degene die zorg nodig heeft. Samen maken we afspraken. Dagen en tijden zijn flexibel en in overleg. Daarna blijft Tandem als vraagbaak op de achtergrond aanwezig.

Als groepsbegeleider

Vind jij het leuk om gesprekken met mantelzorgers te begeleiden? Tandem organiseert verschillende lotgenotengroepen en cafés, waar mantelzorgers elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Begeleiders van deze bijeenkomsten signaleren en bewaken de thema’s, hebben oog voor de groepsdynamiek, creëren een veilige omgeving en passen de begeleiding hierop aan. De bijeenkomsten vinden zowel overdag als in de avond plaats. Ook hiervoor zetten wij graag vrijwilligers in.

Begeleiding en waardering

Wij bieden onze vrijwilligers begeleiding op maat, dit is afhankelijk van de inhoud van het werk en de behoefte van de vrijwilliger. De grootste waardering krijg je natuurlijk van de mensen aan wie je wordt gekoppeld. Daarnaast waardeert Tandem haar vrijwilligers met een vrijwilligersvergoeding en bijeenkomsten. Alle informatie over vrijwilligerswerk van Tandem vind je in ons vrijwilligersbeleid.

Meld je aan als vrijwilliger

Spreekt dit jou aan? Neem dan contact met ons op en vul onderstaand contactformulier in. Onze vrijwilligerscoördinator maakt graag kennis met je.

    Contact