Workshops, lotgenotengroepen en andere activiteiten

Workshops & Trainingen

Tandem heeft een divers aanbod workshops en trainingen voor mantelzorgers uit de regio Zuid-Kennemerland. Zo worden er voor mantelzorgers workshops over omgaan met dementie, grenzen stellen, verzorging thuis en mindfulness gegeven. Voor ons actuele aanbod klik hier.

Lotgenotengroepen

Tandem biedt diverse groepen voor mantelzorgers. Eens in de 6 weken komen we bij elkaar in een groep van maximaal 8 personen. Een ervaren coach/consulent van Tandem begeleidt de groep. Er wordt naar elkaar geluisterd en er is herkenning en begrip. Afhankelijk van de behoefte van de groep worden diverse onderwerpen besproken. Uiteraard is alles binnen de groep vertrouwelijk.

De bijeenkomsten vinden plaats op een goed bereikbare locatie en duren ongeveer 2 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Er zijn verschillende groepen, waaronder een wandelgroep, mindfulness, zoon/dochter-groep, zorgen voor een naaste en groepen gericht op specifieke ziektebeelden als dementie en NAH. Voor alle groepen klik hier

Lotgenotengroepen van Tandem zijn bedoeld voor mantelzorgers die zorgen voor een naaste die thuis woont. Mantelzorgers die al deelnemen aan een lotgenotengroep, waarvan de naaste overlijdt of verhuist naar een zorginstelling, kunnen nog een jaar na opname of overlijden deelnemen aan deze lotgenotengroep.

Lotgenotencontact

Er zijn diverse mogelijkheden om andere mantelzorgers te ontmoeten. Voor mensen met een haperend brein en hun naasten zijn er Trefpunt Dementie in Bloemendaal, Bennebroek en Heemstede, Alzheimer Café Haarlem en Breinplein Zandvoort. Het Parkinson Café is er voor mensen met de ziekte van Parkinson en/of Parkinsonismen en hun naasten.  
Wil je andere mantelzorgers uit de buurt ontmoeten? Dan is er het Buurtcafé voor Mantelzorgers in Haarlem Noord en Schalkwijk. Ook voor ouders die zorgen voor hun kind is er een moment om elkaar te ontmoeten tijdens het Café voor ouders met een zorgintensief kind. Verhalenkaravaan is er wanneer je een partner, ouder, kind, vriend(in), buur, collega of bekende hebt met psychische klachten. In onze agenda vind je de data van alle bovenstaande ontmoetingsmomenten.

Aanbod van collega-organisaties

Ook andere organisaties bieden workshops, lotgenotengroepen en andere activiteiten voor mantelzorgers.
Prezens: voor naasten van iemand met een psychische kwetsbaarheid. Prezens richt zich op preventieve zorg om naasten te ondersteunen en hen in hun kracht te zetten.
Naasten in Kracht: voor naasten van iemand met een psychische kwetsbaarheid.
STG: STG richt zich op kinderen en (jong) volwassenen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, chronische ziekte, ADHD of autisme. STG ontlast en ondersteunt ouders, brusjes en andere mantelzorgers in de zorg voor hun naaste.
UP Foundation: UP Foundation is een stichting voor en door ouders van kinderen die extra zorg nodig hebben. Bij UP gaat het even niet om het kind, maar om jou als ouder.
Stichting Nabestaandenzorg: voor hulp en advies bij rouw, verlies en nalatenschap. Stichting Nabestaandenzorg organisereert diverse ontmoetingsmomenten. Voor na het mantelzorgen.

Contact