Workshops, lotgenotengroepen en andere activiteiten

Workshops & Trainingen

Tandem heeft een divers aanbod workshops en trainingen voor mantelzorgers uit de regio Zuid-Kennemerland. Zo worden er voor mantelzorgers workshops over omgaan met dementie, grenzen stellen, verzorging thuis en mindfulness gegeven. Voor ons actuele aanbod klik hier.

Lotgenotengroepen

Tandem biedt diverse groepen voor mantelzorgers. Eens in de 6 weken komen we bij elkaar in een groep van maximaal 8 personen. Een ervaren coach/consulent van Tandem begeleidt de groep. Er wordt naar elkaar geluisterd en er is herkenning en begrip. Afhankelijk van de behoefte van de groep worden diverse onderwerpen besproken. Uiteraard is alles binnen de groep vertrouwelijk.

De bijeenkomsten vinden plaats op een goed bereikbare locatie en duren ongeveer 2 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Er zijn verschillende groepen, waaronder een wandelgroep, mindfulness, zoon/dochter-groep, zorgen voor een naaste en groepen gericht op specifieke ziektebeelden als dementie en NAH. Voor alle groepen klik hier

Lotgenotencontact

Er zijn diverse mogelijkheden om andere mantelzorgers te ontmoeten. Voor mensen met een haperend brein en hun naasten zijn er Trefpunt Dementie in Heemstede, Alzheimer Café Haarlem en Breinplein ZandvoortHet Parkinson Café is er voor mensen met de ziekte van Parkinson en/of Parkinsonismen en hun naasten.  
Wil je andere mantelzorgers uit de buurt ontmoeten? Dan is er het Buurtcafé voor Mantelzorgers in Haarlem Noord en Schalkwijk. Ook voor ouders die zorgen voor hun kind is er een moment om elkaar te ontmoeten tijdens het Café voor ouders met een zorgintensief kindVerhalenkaravaan is er wanneer je een partner, ouder, kind, vriend(in), buur, collega of bekende hebt met psychische klachten. In onze agenda vind je de data van alle bovenstaande ontmoetingsmomenten.

Contact