Workshops, trainingen en lotgenotengroepen

Workshops & Trainingen

Tandem heeft een divers aanbod workshops en trainingen voor mantelzorgers uit de regio Zuid-Kennemerland. Zo worden er voor mantelzorgers workshops over omgaan met dementie, grenzen stellen, verzorging thuis en mindfulness gegeven. Voor ons actuele aanbod klikt u hier.

Lotgenotengroepen

Voorlopig wordt per lotgenotengroep bekeken wat de mogelijkheden zijn binnen de coronamaatregelen.

Tandem biedt diverse groepen voor mantelzorgers. Eens in de 6 weken komen we bij elkaar in een groep van maximaal 8 personen. Een ervaren coach/consulent van Tandem begeleidt de groep. Er wordt naar elkaar geluisterd en er is herkenning en begrip. Afhankelijk van de behoefte van de groep worden diverse onderwerpen besproken. Uiteraard is alles binnen de groep vertrouwelijk.

De bijeenkomsten vinden plaats op een goed bereikbare locatie en duren ongeveer 2 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Er zijn verschillende groepen, waaronder een wandelgroep, mindfulness, zoon/dochter-groep, zorgen voor een naaste en groepen gericht op specifieke ziektebeelden als dementie en NAH.

WhatsApp-groepen voor mantelzorgers.
Wilt u als mantelzorger juist nu graag in contact komen met andere mantelzorgers? Denk dan eens aan onze WhatsApp-groepen voor mantelzorgers. De groep is bedoeld om elkaar als mantelzorger tot steun te zijn en ervaringen en tips te delen. De groep start met begeleiding van een mantelzorgconsulent en bestaat uit maximaal 8 personen. U kunt zich telefonisch aanmelden.

Spreek u dit aan? Neem contact met ons op!

Contact met andere mantelzorgers via beeldbellen.
Omdat het regulier contact met lotgenoten nu vaak niet mogelijk is organiseert Tandem digitale Zoom-bijeenkomsten voor mantelzorgers. Gewoon om elkaar even te zien en te spreken, een hart onder de riem te steken, vragen die er leven te bespreken, tips uit te wisselen en te weten dat je niet de enige bent. Het zijn losse bijeenkomsten, maar vaker meedoen kan. Kennis van beeldbellen is niet nodig. Als u zich aanmeldt, nemen wij contact met u op om te horen of u hier hulp bij nodig heeft. Ook kunnen we vooraf met u oefenen als daar behoefte aan is. We hopen u snel te zien!

Kijk voor de volgende Zoom-bijeenkomst in de agenda

Contact