Wanneer verwijzen naar Tandem?

Diverse professionals krijgen tijdens hun werkzaamheden te maken met mantelzorgers. Huisartsen, wijkverpleegkundigen, medewerkers van de WMO, maar ook medewerkers binnen de GGZ of de dagbesteding zien dagelijks mensen die zorg krijgen, maar ook hun naasten die zorg verlenen, vaak dus mantelzorgers.  

Het is belangrijk tevens oog te hebben voor deze naasten en hen te wijzen op de mogelijkheden van mantelzorgondersteuning. Tandem biedt vele verschillende vormen van mantelzorgondersteuning. Denk aan individuele begeleiding, een workshop waardoor er meer helderheid wordt gecreƫerd rondom een bepaald ziektebeeld, maar ook aan een lotgenotengroep waar ervaringen kunnen worden uitgewisseld. Door op tijd door te verwijzen kan mogelijk overbelasting van de mantelzorger voorkomen worden en kunnen mensen langer op een prettige manier thuis blijven wonen of voor hun naaste zorgen.

Voor mantelzorgers zijn al deze vormen van ondersteuning kosteloos. Meer weten of iemand doorverwijzen? Neem contact op met ons. Het volledige aanbod van Tandem voor mantelzorgers vind je hierboven onder het kopje Voor mantelzorgers. Een handig hulpmiddel om de situatie van de mantelzorger in kaart te brengen is de 3-minuten check.

 

Contact