Over Tandem

Tandem is het Centrum voor Mantelzorgondersteuning. Tandem is actief in de gemeenten Bloemendaal, Haarlem, Heemstede en Zandvoort. Ondersteuning van Tandem is onafhankelijk en kosteloos voor mantelzorgers van naasten die thuis wonen. Je hebt hiervoor geen verwijzing of indicatie nodig.

Woont je naaste in een zorginstelling? Dan ben je nog steeds mantelzorger, maar biedt de organisatie waar je naaste woont mantelzorgondersteuning. Heb je hier vragen over, neem dan contact op met de zorginstelling waar je naaste verblijft.

Tandem ondersteunt mantelzorgers in de breedste zin van het woord. Soms is een gesprek of praktisch advies voldoende, maar er kan ook meer nodig zijn. Ervaren consulenten helpen mantelzorgers met o.a. informatie, advies, begeleiding, emotionele ondersteuning en praktische hulp. Tandem organiseert ook lotgenotengroepen, bemiddelt bij inzet van vrijwilligers en organiseert trainingen en workshops. Tandem biedt altijd maatwerk en gaat graag samen met mantelzorgers op zoek naar structurele oplossingen. Als expertisecentrum heeft Tandem onderwerpen als jonge mantelzorgers, de combinatie werk en mantelzorg, netwerkversterking en respijtzorg duidelijk op de kaart staan.

Contact