Huishoudelijke ondersteuning voor mantelzorgers

Bent u mantelzorger en is extra huishoudelijke ondersteuning welkom? Er is voor mantelzorgers ondersteuning beschikbaar tegen een aantrekkelijk tarief. Als ingeschreven mantelzorger betaalt u hiervoor een gereduceerde eigen bijdrage. De gemeente betaalt de rest.

Mantelzorgers in Heemstede en Zandvoort kunnen ook in 2021 gebruik maken van deze regeling. De eigen bijdrage in Heemstede wordt verhoogt naar €9,20 per uur. In Zandvoort blijft de eigen bijdrage €8. In Haarlem stopt deze regeling per 1 januari 2021. Bestaande gebruikers kunnen in januari 2021 nog vier uur ondersteuning inzetten, in één keer of in delen, conform de voorwaarden en tarieven van 2020.
Per 1 februari 2021 wordt deze regeling in Haarlem geheel gestopt. Aanbieders mogen de ondersteuning wel particulier blijven leveren, maar hiervoor is geen vergoeding meer beschikbaar vanuit de gemeente. Mantelzorgers in Haarlem die op dit moment gebruik maken van deze regeling zullen op de hoogte worden gesteld door de zorgaanbieder van wie zij deze hulp ontvangen. Heeft u vragen, of zorgt dit voor overbelasting? Dan kunt u ook contact opnemen met Tandem. Wij kunnen met u meedenken in het zoeken naar andere vormen van ondersteuning.

Voor wie?

Deze huishoudelijke ondersteuning is er voor mantelzorgers uit de gemeenten Heemstede en Zandvoort, die meer dan 8 uur per week – gedurende tenminste 2 maanden – voor hun naaste(n) zorgen. Mantelzorgers die in aanmerking willen komen, moeten ingeschreven staan bij Tandem. In Heemstede moet u doorverwezen zijn naar Tandem door een medewerker van het WMO-loket.

Wilt u gebruik maken van deze regeling?

Om gebruik te maken van de regeling vult u onderstaand formulier in. Na ontvangst van het antwoordformulier wordt u zo spoedig mogelijk door een medewerker van Tandem teruggebeld om uw inschrijving compleet te maken. Als u in aanmerking komt voor deze regeling, ontvangt u een bewijs van inschrijving. Daarmee kunt u huishoudelijke ondersteuning aanvragen bij een van de hieronder genoemde aanbieders

Het aanbod van de gemeenten Heemstede en Zandvoort geldt bij de volgende aanbieders:

Kennemerhartclientservice@kennemerhart.nl088 – 040 41 25
Tzorginformatie@tzorg.nl020 – 660 20 68
Zorgbalansinfo@zorgbalans.nl023 – 891 89 18
Zorgspecialistinfo@dezorgspecialist.nl023 – 510 02 00

Extra aanbieders voor Zandvoort:

Alfa & Zorginfo@alfazorg.nl085 – 760 25 09
ViVa! Zorggroepinfo@vivazorggroep.nl088 – 995 80 00

Als mantelzorger kunt u zelf kiezen bij welke aanbieder u de huishoudelijke ondersteuning afneemt. Alleen bij deze aanbieders betaalt u het gereduceerde tarief.

Contact