Individuele ondersteuning

Tandem biedt verschillende vormen van individuele, persoonlijke begeleiding en ondersteuning:

Luisteren en meedenken

De mantelzorgconsulent van Tandem biedt emotionele ondersteuning. Samen met u brengt de consulent uw mantelzorgsituatie in kaart en helpt bij het zoeken naar een werkbare balans. Gesprekken kunnen bij u thuis, bij Tandem of in de buitenlucht plaatsvinden. De ondersteuning is altijd maatwerk, dus neem vooral contact op voor een persoonlijk gesprek.

Wandelgesprek
Wij merken in ons werk dat mantelzorgers soms terughoudend zijn om mensen thuis te ontvangen. Wij zijn daarom gestart met wandelgesprekken. We gaan (één op één) met u op pad. Om gewoon eens ons hoofd leeg te laten waaien, waardoor er ruimte ontstaat voor andere gedachten. Of om al wandelend onderwerpen te bespreken waar u tegenaan loopt. Dit levert vaak nieuwe energie op en frisse gedachten. En soms een oplossing waar nog niet aan was gedacht. We kunnen bij u in de buurt wandelen, of juist op een heel andere plek.

Ondersteunen bij regeltaken

De mantelzorgmakelaar van Tandem kan met u meedenken of een aantal regeltaken met u uitvoeren. Denk hierbij aan het helpen invullen van formulieren, het bellen met instanties of meegaan met het keukentafelgesprek. Tandem heeft gekwalificeerde mantelzorgmakelaars, aangesloten bij de Beroepsvereniging Mantelzorgmakelaars (BMZM).

Informeren en de weg wijzen

Met Tandem blijft u op de hoogte van alles wat er speelt en wat mantelzorgers kan helpen. Praktische informatie, tips en verhalen van lotgenoten en ervaringsdeskundigen. Deze informatie kunt u lezen in onze nieuwsbrief over mantelzorg en in ons jaarlijkse magazine voor mantelzorgers. Ook via onze website en sociale media blijven mantelzorgers op de hoogte.

Versterken van het netwerk om je heen

Een goed netwerk, mensen waar u op kunt rekenen, is belangrijk bij mantelzorg. De consulenten van Tandem ondersteunen u bij het versterken van uw netwerk van bijvoorbeeld familie, buren, kennissen en vrienden. Met Even Tandemen bieden we mantelzorgers een nieuwe manier om het netwerk in kaart te brengen.  Ook een netwerkcoach van Tandem kan samen met u op zoek naar hulp in uw omgeving.

Wilt u meer informatie over netwerkversterking of de netwerkcoach neem dan contact met ons op

NB: Tandem biedt geen ondersteuning aan mantelzorgers waarvan de naaste is opgenomen. Dit geldt voor individuele ondersteuning, deelname aan lotgenotengroepen en workshops. Als iemand al individuele ondersteuning kreeg, biedt Tandem uit coulance na opname of overlijden nog maximaal 4 contactmomenten aan.

Contact