Word ook vrijwilliger bij Tandem!

Tandem is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Ben jij graag van betekenis voor een ander? Met jouw inzet maak je twee mensen blij!

“Ik kijk echt uit naar de dinsdag.” zegt Dorien. Zij heeft MS, een progressieve ziekte aan het centrale zenuwstelsel, en kan niet een hele middag alleen thuis zijn.

Vrijwilliger Yolanda komt iedere dinsdag. “We hebben eerst via Tandem een intake gedaan om het goed te regelen. Daar spraken we af wat ik wel en vooral wat ik níet zou doen. Ik ben er bijvoorbeeld niet voor zorgtaken of financiën en dergelijke, maar echt om leuke dingen met Dorien te doen.”

Dorien vult aan: “De tijd vliegt voorbij. We gaan er regelmatig op uit, naar het tuincentrum, of gewoon een rondje om. Zo heeft mijn dochter (mantelzorger voor Dorien red.) tijd om iets leuks voor zichzelf te doen”

Vrijwilligers van Tandem zijn van enorme waarde voor mantelzorgers. Als je naaste niet alleen thuis kan zijn, heb je als mantelzorger nooit even tijd voor jezelf. Een vrijwilliger kan uitkomst bieden, ook voor degene die zorg nodig heeft.

Meer weten over hoe je vrijwilliger wordt bij Tandem? Kijk hier of meld je direct aan.

In ons komende Magazine lees je het hele interview met het gezin van Dorien en vrijwilliger Yolanda. Het Tandem Magazine ontvangen? Schrijf je als mantelzorger of vrijwilliger in bij Tandem en het Magazine valt in januari op je deurmat.

Contact