Week van de Mantelzorg

Mantelzorgers doen iets heel bijzonders. In dit uitzonderlijke jaar blijkt dat meer dan ooit. En dat wordt zeer gewaardeerd! Daarom zetten we mantelzorgers elk jaar op de Dag van de Mantelzorg in het zonnetje. De gemeenten in Zuid-Kennemerland doen dat traditioneel met een middag theater en ontmoeting. Samenkomen zit er dit jaar niet in, zoals iedereen zal begrijpen. Elke gemeente geeft op zijn eigen manier invulling aan deze dag, zo konden mantelzorgers in Heemstede zich opgeven om bloemen te gaan plukken, waarderen de gemeenten Bloemendaal & Zandvoort hun mantelzorgers met een VVV bon en kunnen mantelzorgers uit Haarlem & Zandvoort aanspraak maken op een cadeautje naar keuze. NB Mantelzorgers die gekozen hebben voor een appeltaart- of filmbon kunnen deze in de week van 16-20 november in de bus verwachten

Mantelzorgers zijn van grote betekenis voor de samenleving. Dat werd dit coronajaar eens te meer duidelijk toen door de coronarichtlijnen nog meer taken op de schouders van de mantelzorgers terecht kwamen. Het zou mooi zijn als juist in deze week mensen extra aandacht geven aan mantelzorgers in hun omgeving. Wethouder Marie-Thérèse Meijs van Haarlem en wethouder Raymond van Haeften van Zandvoort bedanken mantelzorgers in een videoboodschap.

Wethouder Marie-Thérèse Meijs
Wethouder Raymond van Haeften

Ook Wethouder Susanne De Roy van Zuidewijn-Rive spreekt op Facebook haar dank uit namens de gemeente Bloemendaal en vraagt aandacht voor het nieuwe inloopspreekuur voor mantelzorgers.

Workshops

Tandem biedt voor mantelzorgers uit Zuid-Kennemerland rondom de week van 8 tot 13 november 2020 diverse workshops aan, digitaal en op locatie:

UPDATE 4-11-2020: Een aantal van onderstaande workshops vervalt of vindt in aangepaste vorm plaats i.v.m. de coronamaatregelen. Klik op de workshops voor meer informatie.

Wat vind jij? Strandjutten voor jonge mantelzorgers
Zondag 8 november 2020

Mantelzorg en nu?
Maandag 9 november 2020, (digitaal donderdag 12 november 2020)

Tijd voor jezelf
Dinsdag 10 november 2020, (digitaal dinsdag 10 november 2020 – 19.00 uur)

Loop de zorgen uit je lijf en kom op adem!
Woensdag 11 november 2020 

Grenzen stellen
Woensdag 11 november 2020, (digitaal vrijdag 13 november 2020)

Filosoferen – Lezing voor mantelzorgers
Donderdag 12 november 2020

Intuïtief schilderenWaar word je blij van? Wat geeft jou energie?
Vrijdag 13 november 2020

Balanceren tussen werk en mantelzorg
Dinsdag 24 november 2020

Mindfulness
Donderdag 26 november 2020

Klik op de datum van de betreffende workshop voor meer informatie en aanmelding

Contact