Versoepeling van coronamaatregelen

Onze consulenten en vrijwilligers krijgen steeds vaker signalen van mantelzorgers dat zij behoefte hebben aan fysieke ontmoeting. Nu de Corona maatregelen per 1 juni versoepeld worden, kijken wij op welke wijze we hieraan tegemoet kunnen komen binnen de richtlijnen van het RIVM.

Huisbezoek en inzet vrijwilligers
In principe houden wij zoveel mogelijk contact met mantelzorgers via telefoon, email, WhatsApp en beeldbellen. Lukt dit niet of slecht en heeft u als mantelzorger echt behoefte aan een fysieke ontmoeting of een moment voor uzelf door inzet van een vrijwilliger? Neemt u dan contact met ons op. Samen met u kijken wij wat de mogelijkheden zijn voor een huisbezoek door één van onze consulenten of de inzet van een vrijwilliger. Wij houden hierbij steeds rekening met de gezondheid(srisico’s) van u en uw naasten, vrijwilligers en consulenten.  

Lotgenotengroepen
Met ingang van 1 juni starten wij weer met de lotgenotengroepen In Zandvoort. Ook de wandelgroep gaat weer van start. Voor de lotgenotengroepen in Haarlem zijn wij nog op zoek naar een geschikte locatie. Als wij die gevonden hebben, starten we ook hier met de fysieke bijeenkomsten. Tot die tijd bieden wij de groepen aan per Zoom bijeen te komen. Heeft u interesse deel te nemen of wilt u meer weten? Kijk dan hier.
 
Workshops
In de komende periode zullen diverse workshops digitaal worden aangeboden. In september hopen wij weer te kunnen starten met onze regulier workshops op locatie. U kunt zich al aanmelden voor de workshops Loop de zorgen uit je lijf, Mindfulness en Kiezen voor jezelf en respijt. Voor meer informatie of je aan melden klik hier.

Testen en Beschermingsmiddelen
Per 18 mei is testen op COVID-19 ook mogelijk voor mantelzorgers. MantelzorgNl heeft een duidelijk overzicht tot wie u zich kunt wenden en wat de voorwaarden voor testen en beschermingsmiddelen zijn.

Contact