Week van de Jonge Mantelzorger

Een kwart van alle kinderen en jongeren tot 25 jaar krijgt tijdens zijn of haar leven te maken met een familielid dat langdurige zorg nodig heeft. Bijvoorbeeld vanwege een (chronische) ziekte, psychische problemen, een lichamelijke/verstandelijke beperking of een verslaving. Deze kinderen en jongeren zijn jonge mantelzorgers. Om extra aandacht te vragen voor deze jongeren sluit Tandem dit jaar, tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger van 1 tot 7 juni, aan bij de landelijke campagne van het ministerie van VWS.

Voor veel jonge mantelzorgers is het vanzelfsprekend dat zij hun zieke (groot)ouders, broertje, zusje of ander familielid (helpen) verzorgen. Dat gaat hen vaak goed af, maar soms wordt het te zwaar. Het kan helpen om je verhaal te delen of ondersteuning en advies te krijgen. Tandem start daarom met WhatsApp groepen voor jonge mantelzorgers. Ook kunnen jonge mantelzorgers via WhatsApp eenvoudig contact opnemen met een consulent van Tandem om hun hart te luchten of tips te krijgen.

Ben jij een jonge mantelzorger en kom je graag via WhatsApp in contact met andere jonge mantelzorgers? Of ben je op zoek naar ondersteuning of advies? Deel je zorg en stuur een WhatsApp bericht naar Tandem: 023-891 83 35.  Meer informatie? Kijk op www.jmz.nu

Contact