Dag van de mantelzorg (aanmeldtermijn is gesloten)

Vandaag draait het om jou!

Zorgen voor familie, buren of vrienden. Het lijkt misschien vanzelfsprekend. Toch is het bijzonder wat mantelzorgers doen. Het is een mooie traditie om daar bij stil te staan met dank en waardering. In de gemeenten in Zuid-Kennemerland doen we dat, op vrijdag 10 november, de Dag van de Mantelzorg, met een mooi programma speciaal voor mantelzorgers. Ontspanning, met elkaar over mantelzorg praten, muziek luisteren, wandelen in de frisse buitenlucht, workshops, en films in de Haarlemse Filmkoepel. Hieronder vind je het volledige keuzeprogramma.

Mantelzorgers uit Bloemendaal, Haarlem, Heemstede en Zandvoort die zijn ingeschreven bij Tandem, hebben een brief met ticket ontvangen.

DE AANMELDDATUM IS VERSTREKEN. AANMELDEN IS HELAAS NIET MEER MOGELIJK

Programma

 • Yoga – Heemstede • 10.00 – 11.30 uur

Yoga Nidra, vaak ‘yogische slaap’ genoemd, is een vorm van geleide meditatie en diepe ontspanningstechniek die zijn oorsprong vindt in de oude Indiase yogatraditie. Yoga Nidra is voor iedereen: het enige wat je hoeft te doen is gaan liggen of zitten en luisteren naar de instructies.

 • Wandeling van Hout naar Kerksplein – Haarlem • 10.00 – 11.30 uur

Een verrassende wandeling die start in de Hout. Ga mee op reis door de historie van het Spaans beleg, Franse bezetting en Duitse overheersing tot aan de opvallende schepping van de stadsbouwmeester Lieven de Key en Jacob van Campen op het Nieuwe Kerksplein. We bezoeken het enige hofje buiten de stadsmuren en het mooie Proveniershof. Een oase van rust op een steenworp afstand van de Grote Houtstraat.

 • Hofjeswandeling – Haarlem • 10.00 – 11.30 uur

Haarlem is een echte hofjesstad. Waren er in de zeventiende eeuw meer dan veertig, nu zijn er nog ruim twintig, waaronder het oudste hofje van Nederland uit 1395. Uniek gelegen in het centrum van de oude stad en toch vaak een oase van rust. Hofjes zijn een echt Hollands fenomeen, en Haarlem is een echte hofjesstad. Meer weten over de hofjes en hun bewoners? Wandel dan mee.

 • Rondleiding de Grote of St. Bavokerk – Haarlem • 10.30 – 11.45 uur

Het is helaas niet meer mogelijk aan te melden voor deze rondleiding. De rondleiding is volgeboekt.

Een leuke mogelijkheid om uitgebreider kennis te maken met de Grote of St.-Bavokerk is een rondleiding. De rondleiders vertellen enthousiast over de geschiedenis van de kerk, leiden je langs de mooiste en interessantste objecten en wijzen op mooie details. En wie ook de toren beklimt, heeft kijk op heel Haarlem!

 • Hoe mantelzorg jij? Lunch en gesprek – Haarlem • 11.00 – 13.30 uur Inloop vanaf 10.30 uur

Hoe ervaren mantelzorgers met een migratieachtergrond zorgen voor een naaste? Praat en discussieer mee. We sluiten af met een uitgebreide, gezellige lunch.

 • Historische wandeling – Heemstede • 13.00 – 14.30 uur

Ga mee op pad met de gidsen van de historische vereniging Heemstede-Bennebroek. Zij nemen je mee tijdens een wandeling langs een historisch interessant stukje Heemstede en vertellen daar van alles over.

 • High Tea – Zandvoort • 14.00 – 16.00 uur Inloop vanaf 13.45 uur

Het is helaas niet meer mogelijk te reserveren voor de High Tea. Deze is volgeboekt.

 • Qi Gong – Haarlem • 14.00 – 15.30 uur Inloop vanaf 13.45 uur

Tijdens de Chi Neng Qigong oefeningen richt je jouw aandacht op de beweging. Doordat je de bewegingen langzaam en bewust uitvoert, ontspant je lichaam en breng je je geest tot rust. Doe mee en ervaar een moment van mentale rust.

 • Muzikale middag – Bloemendaal • 14.30 – 16.30 uur Inloop vanaf 14.15 uur

Monique zingt! Onder het genot van een hapje en een drankje in het prachtige stadhuis van Bloemendaal verzorgt zangeres Monique een prachtige muzikale middag met liedjes uit de jaren ’50-’60.

 • Cabaret – Heemstede • 19.30 – 22.00 uur

“Thjum Arts speelt in zijn voorstelling ‘Tijdloos Genot’ een anti-held en dat doet hij met verve. Met zijn intelligente grappen kiest hij de route van het understatement. Arts brengt een droogkomische performance”. Dit schrijven anderen over hem, en we geloven het graag!

Samen naar de film

Gezellig met een vriend(in), familielid of partner naar de film bij de Filmkoepel onder het genot van een drankje en iets lekkers!

Keuzemogelijkheden:

 • The miracle club – Filmkoepel Haarlem – 13.30 – 15.15 uur

Dublin, 1968: Het is de droom van elke huisvrouw om de wijde wereld in de trekken, weg van de dagelijkse sleur. Met het winnen van een pelgrimstocht naar de heilige stad Lourdes komt dit voor de gelukkigen Lily, Eileen, en Dolly ineens binnen handbereik. Ze krijgen de kans om zich uit te leven, het leven te vieren en te genieten van hun onafhankelijkheid.

 • Rocco en Sjuul – Filmkoepel Haarlem – 14.00 – 15.45 uur

Wanneer mantelzorger en oma Sjuul na jaren haar jeugdliefde Rocco weer ontmoet en de vonk weer overslaat, brengt dat onvermijdelijke consequenties met zich mee, want mag en kan je wanneer je al een heel leven hebt geleid voor jezelf kiezen? Durven Rocco en Sjuul tot ontevredenheid van hun omgeving toch voor elkaar te kiezen? Is het ooit te laat om opnieuw te beginnen?

 • Oppenheimer – Filmkoepel Haarlem – 19.30 – 22.30 uur

Oppenheimer een epische thriller met sterrencast die het fascinerende verhaal vertelt van de raadselachtige man die om de wereld te redden het risico moet nemen dat deze wordt verwoest.

 • The unlikely pelgrimage of Harold Fry – Filmkoepel Haarlem – 19.45 – 21.30 uur

Op een doordeweekse ochtend verlaat Harold Fry zijn huis om een brief te posten aan zijn vriendin Queenie die op sterven ligt. Hij weet dan nog niet dat hij aan een onwaarschijnlijke reis begint. Hij heeft geen wandelschoenen, geen kaart en geen telefoon. Hij weet alleen dat hij door moet blijven lopen, om Queenie hoop en steun te geven.

 • Barbie – Filmkoepel Haarlem – 20.00 – 22.00 uur

In Barbieland is alles en iedereen perfect. Behalve als je een existentiële crisis hebt. Of als je een Ken bent. Barbie, een eigenzinnige barbiepop, wordt verbannen uit Barbieland wegens haar imperfecties en excentriciteit. Vastbesloten om haar plek in de wereld te vinden, begint ze een avontuurlijke reis door de echte wereld, wat tot hilarische situaties en bijzondere inzichten leidt.

Contact