Lotgenotencontact

Trefpunt Dementie Bloemendaal

Trefpunt Dementie Bloemendaal gaat van start op donderdag 11 mei in Bloemendaal en op donderdag 8 juni in Bennebroek. Het thema is op beide locaties hetzelfde. Deze eerste keer is er ontvangst met soep en een broodje, daarom worden belangstellenden gevraagd zich dit keer van te voren aanmelden.

Thema 11 mei: Wat te doen als je je zorgen maakt om een ander?
Soms zie je dat het gedrag van je naaste verandert, maar weet je niet hoe je ermee om moet gaan. Of soms kom je in situaties terecht, waarvan je voelt dat er hulp of ondersteuning nodig is. Maar wat? Met goede ondersteuning kan iedereen die het alleen net niet meer redt nog heel lang prettig en veilig in zijn eigen omgeving blijven wonen. Daarom is het belangrijk de 1e signalen op tijd te herkennen.

Chris Rabbers, trainer binnen het Sociaal Domein, die deze training heeft ontwikkeld in samenwerking met Netwerk Kwestbare Ouderen, vertelt vanavond over lichamelijke, psychische en sociale signalen die voorkomen en geeft handvatten wat te doen als je deze signalen tegenkomt. Ook kan zij meer vertellen over de hulp en ondersteuning binnen Bloemendaal en omgeving.

De Trefpunt bijeenkomsten zijn er voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden, maar ook voor hulpverleners en andere belangstellenden. Iedereen is welkom. Deelname is gratis. Als u zich aanmeldt, rekenen wij op uw komst.

Trefpunt Dementie Bloemendaal is een samenwerking van Alzheimer-Nederland, afdeling Zuid-Kennemerland, Kennemerhart, Tandem – Centrum voor Mantelzorgondersteuning, Welzijn Bloemendaal en Zorgbalans.

Datum:
donderdag 11 mei 2023

Tijd:
18.00-20.00 uur

Locatie:
Welzijn Bloemendaal, Bloemendaalseweg 125, 2061 CH Bloemendaal

Aanmelden:
per mail: info@tandemmantelzorg.nl of via onderstaand contactformulier

    Contact