Lotgenotencontact

Trefpunt Dementie Bloemendaal

Trefpunt Dementie Bloemendaal gaat van start op donderdag 11 mei in Bloemendaal en op donderdag 8 juni in Bennebroek. Het thema is op beide locaties hetzelfde. Deze eerste keer is er ontvangst met soep en een broodje.

Thema 8 juni: Wat te doen als je je zorgen maakt om een ander?
Soms zie je dat het gedrag van je naaste verandert, maar weet je niet hoe je ermee om moet gaan. Of soms kom je in situaties terecht, waarvan je voelt dat er hulp of ondersteuning nodig is. Maar wat? Met goede ondersteuning kan iedereen die het alleen net niet meer redt nog heel lang prettig en veilig in zijn eigen omgeving blijven wonen. Daarom is het belangrijk de 1e signalen op tijd te herkennen.

Harmen Rijksen, projectleider bij Zorgbalans en consultant CCE (Centrum voor Consultatie en Expertise), vertelt vanavond over lichamelijke, psychische en sociale signalen die voorkomen en geeft handvatten wat te doen als je deze signalen tegenkomt. Ook kan hij meer vertellen over de hulp en ondersteuning binnen Bloemendaal en omgeving.

De Trefpunt bijeenkomsten zijn er voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden, maar ook voor hulpverleners en andere belangstellenden. Iedereen is welkom. Deelname is gratis. Als u zich aanmeldt, rekenen wij op uw komst.

Trefpunt Dementie Bloemendaal is een samenwerking van Alzheimer-Nederland, afdeling Zuid-Kennemerland, Kennemerhart, Tandem – Centrum voor Mantelzorgondersteuning, Welzijn Bloemendaal en Zorgbalans.

Datum:
donderdag 8 juni 2023

Tijd:
18.00-20.00 uur

Locatie:
Welzijn Bloemendaal, Kerklaan 6, 2121 VE Bennebroek

Aanmelden:
per mail: info@tandemmantelzorg.nl of via onderstaand contactformulier

    Contact