Workshop/training

Lunch voor professionals – Week van de Jonge Mantelzorger

Werk jij met kinderen of jongeren? Of zorg jij voor hun ouder met een ziekte, beperking of (psychische) kwetsbaarheid? Wil je weten wat je voor hen kan betekenen? Dan nodigen we je van harte uit voor deze lunch voor professionals in zorg, welzijn en onderwijs:

  • Jonge mantelzorger Lana vertelt haar verhaal.
  • Krijg handvatten en tips.
  • Ontmoet andere professionals om ervaringen uit te wisselen.
  • Geniet van een goed verzorgde lunch.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

In de Week van de Jonge Mantelzorger van 1 tot en met 7 juni vragen we landelijk aandacht voor jonge mantelzorgers. Het helpt als we oog voor hen hebben. En als er daardoor ruimte ontstaat voor meer dan zorg. 

Eén op de vier kinderen/jongeren groeit op met een broer, zus, ouder of naaste die intensieve zorg nodig heeft vanwege een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid, verslaving en/of andere ondersteuningsbehoefte. Veel jonge mantelzorgers zijn zich niet bewust van de impact van de zorgsituatie op hun persoonlijke leven; de zorgen beschouwen ze als normaal en vanzelfsprekend. Tegelijkertijd kan mantelzorg op jonge leeftijd mentaal belastend zijn. Jonge mantelzorgers dragen bijvoorbeeld meer verantwoordelijkheden en maken zich meer zorgen dan leeftijdsgenoten zonder zorgsituatie thuis.

Datum:
donderdag 1 juni 2023

Tijd:
12.00-14.00 uur

Locatie:
De Baan, Nauwe Geldelozepad 17, 2012 EV Haarlem

Aanmelden:
Graag aanmelden vóór 22 mei 2023 via onderstaand formulier, telefonisch op 023-89 10 610 of per e-mail: info@tandemmantelzorg.nl

    Contact