Lotgenotencontact

Trefpunt Dementie Heemstede

Thema 15 maart: Ergotherapie en dementie (EDOMAH) 
De mens met dementie, de mantelzorger en de ergotherapeut gaan samen op zoek naar hoe degene met dementie zo lang mogelijk belangrijke activiteiten kan blijven doen. Regie houden, plezier en voldoening ervaren staan daarbij voorop. Dit wordt bereikt door aan te sluiten bij de mogelijkheden die men nog wel heeft, deze te vergroten en de mantelzorger te ondersteunen in diens rol.

EDOMAH = Ergotherapie bij Ouderen met Dementie én hun Mantelzorgers Aan Huis. Bij dementie kunt u in toenemende mate beperkingen in het dagelijks leven ervaren. U verliest uw onafhankelijkheid en de deelname aan sociale activiteiten wordt moeilijker. Daarmee vermindert ook de kwaliteit van leven. De mantelzorgers (partner, kind, familielid, vriend/vriendin) voelen zich vaak hulpeloos met de situatie, terwijl er steeds meer beroep op hen wordt gedaan. Dan kan een ergotherapeut u samen verder helpen. Ergotherapie richt zich op het versterken van de dagelijkse activiteiten door middel van training, oefenen of aanpassen van de omgeving.

Bij Edomah gaat de ergotherapeut samen met de mens met dementie en de mantelzorger op zoek naar hoe u zo lang mogelijk de voor u belangrijke activiteiten kan blijven doen. Regie houden, plezier en voldoening ervaren, staan daarbij voorop. Aansluiten bij de mogelijkheden die men nog wel heeft, deze te vergroten en de mantelzorger te ondersteunen in diens rol, staan centraal. De ergotherapeut voert gesprekken met u samen, observeert en komt dan tot een maatwerkoplossing, omdat een pasklare oplossing niet bestaat. Gastvrouwen Daniëlle Dallyn en Merel Willems (Zorgbalans) en Carla van de Steeg (Kennemerhart) zullen u deze avond meer vertellen over het verloop van Edomah, zij geven praktijkvoorbeelden en er is voldoende ruimte om met elkaar in gesprek te gaan.

De Trefpunt bijeenkomsten zijn er iedere derde woensdag van de oneven maand voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Deelname is gratis.

Het Trefpunt Dementie is een samenwerking van Alzheimer Nederland, afd. Zuid-Kennemerland, Wij Heemstede, Home Instead Thuisservice, Kennemerhart, Tandem – Centrum voor Mantelzorgondersteuning en Zorgbalans. Contactadres: Wij Heemstede Plein1, Julianaplein 1, 1 hoog, tel: 023-5288510.
Wilt u graag komen maar kunt u uw partner niet alleen thuis laten, dan kunt u contact opnemen met Tandem, tel: 023-8910610

Datum:
woensdag 15 maart 2023

Tijd:
19.30-21.00 (inloop vanaf 19.15 uur).

Locatie:
Plein1, Julianaplein 1, 2101 ZC Heemstede

Aanmelden:
per mail: info@wijheemstede.nl of via telefoonnummer: 023-5288510 (9:00 -13:00 uur)

Contact