Lotgenotencontact

Trefpunt Dementie Heemstede

Thema 20 september: Na de diagnose Dementie: hoe vind je je weg in zorg- en welzijnsland?

De zorgen die je had blijken een oorzaak te hebben. Aan de ene kant lucht dat op, maar wat staat je allemaal te wachten? Het gaat nu nog best goed samen of alleen, maar wanneer is er meer hulp nodig? Allerlei vragen en zorgen doemen op: wat wil ik weten, wat moet ik regelen, wie kan me helpen?

Danielle Dallyn (casemanager/verpleegkundige Zorgbalans) vertelt u deze avond meer over hoe het verder gaat na het onderzoek door de geriater of specialist ouderengeneeskunde. De uitslag van het onderzoek gaat ook naar de huisarts, wat kan je van hem/haar verwachten? Wat en wie is een casemanager? Heb je dat nodig en waar vind je hem of haar?

We gaan in op de diverse organisaties waar je mee te maken krijgt en wat zij kunnen betekenen. Er is voldoende ruimte voor vragen en om met elkaar in gesprek te gaan.

De Trefpunt bijeenkomsten zijn er in principe iedere oneven maand voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Op de bijeenkomsten kunnen, na een informatief gedeelte, de bezoekers vragen stellen en idee├źn en ervaringen uitwisselen in een ongedwongen sfeer. Deelname is gratis.

Het Trefpunt Dementie is een samenwerking van diverse zorg- en welzijnsorganisaties in Heemstede. Contactadres: Wij Heemstede Plein1, Julianaplein 1, 1 hoog, tel: 023-5288510.
Wilt u graag komen maar kunt u uw partner niet alleen thuis laten, dan kunt u contact opnemen met Tandem, tel: 023-8910610

Datum:
woensdag 20 september 2023

Tijd:
19.30-21.00 uur (inloop vanaf 19.15 uur).

Locatie:
Plein1, Julianaplein 1, 2101 ZC Heemstede

Aanmelden:
per mail: info@wijheemstede.nl of via telefoonnummer: 023-5288510 (9:00 -13:00 uur)

Contact