Lotgenotencontact

Trefpunt Dementie Heemstede

Let op gewijzigde datum! Thema 24 mei: Heemstede dementievriendelijk, wat kunnen wij zelf doen?

Of we het willen of niet, iedereen krijgt in zijn omgeving te maken met dementie en daar hoeft niemand zich voor te schamen. Op deze avond gaan we in op het herkennen van de eerste verschijnselen en hoe we daar als omgeving goed mee om kunnen gaan. Naast medische zorg en ondersteuning is het voor mensen met een haperend brein namelijk heel belangrijk om mee te (kunnen) blijven doen en in contact te blijven met anderen, om sociaal isolement te voorkomen. Hoe kunnen wij als omgeving mantelzorgers ondersteunen zodat ook zij hun eigen activiteiten kunnen blijven doen om op te laden en in contact te blijven met hun omgeving. Hoe kunnen we er samen als buurtbewoners of vrijwilligers, als kennissen of vrienden voor zorgen dat iedereen in Heemstede mee kan blijven doen, zich gewaardeerd voelt en zinvol bezig kan zijn.

Harmen Rijksen, trainer van Samen Dementievriendelijk, zal ons, vanuit de methode G.O.E.D. omgaan met dementie, een aantal praktische vaardigheden leren om dementie te herkennen, contact te maken en iemand op de juiste manier te helpen.
Gastvrouw deze avond is Marjolein Huijssoon van Kennemerhart.

 

De Trefpunt bijeenkomsten zijn er in principe iedere oneven maand voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Deelname is gratis.

Het Trefpunt Dementie is een samenwerking van diverse zorg- en welzijnsorganisaties in Heemstede. Contactadres: Wij Heemstede Plein1, Julianaplein 1, 1 hoog, tel: 023-5288510.
Wilt u graag komen maar kunt u uw partner niet alleen thuis laten, dan kunt u contact opnemen met Tandem, tel: 023-8910610

Datum:
woensdag 24 mei 2023

Tijd:
19.30-21.00 uur (inloop vanaf 19.15 uur).

Locatie:
Plein1, Julianaplein 1, 2101 ZC Heemstede

Aanmelden:
per mail: info@wijheemstede.nl of via telefoonnummer: 023-5288510 (9:00 -13:00 uur)

Contact