Workshop/training/bijeenkomst

Trefpunt Dementie Heemstede

Thema 18 mei: Het belang van bewegen

Een soepel lichaam houdt de geest langer soepel. Maar hoe doe je dat en wat kan daarbij helpen?

Gastvrouw deze avond is Marijke Bakker, medewerker van een Ontmoetingscentrum van de Oppeppers van Kennemerhart in Heemstede en beweegdocent voor ouderen. De gastpreker is Dennis Boer,  Geriatriefysiotherapeut MSc.

Wat komt er aan de orde deze avond:
Wat doet bewegen voor ons brein, hoe kan bewegen ons helpen zo lang mogelijk prettig te leven en hoe kunnen we er plezier aan beleven met elkaar? Vooral ook in de thuissituatie, ook als je de sport die je altijd deed niet meer kunt beoefenen? En hoe kan je het aanpakken als je partner door een haperend brein niet meer in beweging wil of kan komen? Wat kan de mantelzorger hierin betekenen en hoe kunnen beiden profijt hebben van een positieve benadering? Vijftig tips om te blijven bewegen bij dementie.

De Trefpunt bijeenkomsten zijn er iedere derde woensdag van de oneven maand voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Het jaarprogramma is verkrijgbaar via een van de samenwerkende organisaties of op Plein1. Deelname is gratis, inloop vanaf 18:45 uur.

Het Trefpunt Dementie is een samenwerking van Alzheimer Nederland, afd. Zuid-Kennemerland, Wij Heemstede, Home Instead Thuisservice, Kennemerhart, Tandem – Centrum voor Mantelzorgondersteuning en Zorgbalans. Contactadres: Wij Heemstede Plein1, Julianaplein 1, 1 hoog, tel: 023-5288510.
Wilt u graag komen maar kunt u uw partner niet alleen thuis laten, dan kunt u contact opnemen met Tandem, tel: 023-8910610

Datum:
woensdag 18 mei 2022

Tijd:
19.00-21.00

Locatie:
Plein1, Plein Geel op de BG, Julianaplein 1, 2101 ZC Heemstede

Aanmelden:
U kunt zich aanmelden via Wij Heemstede tel: 023-5288510 (9:00 -13:00 uur) of bij Plein 1, Julianaplein 1, 2101 ZC Heemstede kantoor van Wij Heemstede (1e etage).

Contact