Workshop/training

VOL! Cursus – Voluit leven

Let op! Deze cursus is helaas vol. Voor een plek op de wachtlijst; neem contact met ons op via info@tandemmantelzorg.nl of bel 023-8910610.

Een cursus voor mantelzorgers die een gevoel van overbelasting ervaren.

Als mantelzorger zorg je niet alleen voor je naaste. Misschien heb je ook nog andere gezinsleden, vrienden, werk en hobby’s waar je tijd aan besteedt. Al die ballen in de lucht houden kan veel energie kosten en leiden tot gespannenheid, somberheid of angst. In de cursus Voluit leven leer je constructief om te gaan met stress. In de cursus wordt onder meer gebruik gemaakt van de techniek mindfulness.

Tijdens de 8 bijeenkomsten krijg je handreikingen om stress hanteerbaar te maken en meer te genieten van het leven. Of, zoals psycholoog Belinda Kersten het zegt: ‘Je kunt verrassend veel energie terugkrijgen door vervelende gedachten en problemen echt onder ogen te zien. Mensen zeggen meestal dat ze gelukkig willen worden en dat geluk de afwezigheid is van problemen. Maar moeilijkheden, inclusief klachten als angst, een leeg gevoel of vermoeidheid, horen soms bij het leven en zijn niet allemaal direct oplosbaar. Door dat te accepteren ontstaat ruimte’. De handreikingen helpen je balans te krijgen in de zorg die je geeft en je leven daar omheen.

De cursus start maandag 9 september 2024. Overige data: 16, 23 september, 14,28 oktober en 4, 11 en 18 november 2024.
Deze cursus is een samenwerking van Tandem Centrum voor Mantelzorgondersteuning en Prezens van GGZ inGeest. Begeleiders zijn Annet Hilgersom (mantelzorgconsulent Tandem) en Marieke Beerthuis (preventiewerker Prezens).

Datum:
maandag 9 september 2024

Tijd:
14.00-16.00 uur

Locatie:
Zuiderpoort, Amerikaweg 2, 2035 RA Haarlem

Aanmelden:
Let op! Deze cursus is helaas vol. Voor een plek op de wachtlijst; neem contact met ons op via info@tandemmantelzorg.nl of bel 023-8910610.

Contact