Lotgenotencontact

Breinplein Zandvoort

Thema 8 november: Muziek en de invloed op je brein

Muziek is gymnastiek voor je brein. ‘Als je de juiste toon vindt, is heel het leven muziek!’
Misschien verwoordt deze uitspraak wel héél treffend wat de kracht is van dagelijks werken, bezig zijn, met muziek. Zowel figuurlijk als letterlijk. En ook bij de volgende uitspraak voelt iedereen vast waar het over gaat. ‘Als woorden tekort schieten, begint de muziek.’ Muziek is onmisbaar in het contact met mensen met dementie. Het is een buitengewoon krachtig middel om in te zetten, ook thuis. Muziek is een van de laatste dingen in het brein die verdwijnt. Muziek doet een appel op je gevoel en dát hapert niet! Muziek roept herinneringen en emoties op, waarover je met elkaar in gesprek kunt gaan. Door samen muziek te maken en te beleven ontstaat er verbinding en een sfeer van saamhorigheid.

Ronald Naar, die naast een veelzijdig en creatief muzikant ook docent en pedagoog is, komt de sterren van de hemel spelen. En natuurlijk gaan we ook met elkaar in gesprek over muziek. Mis ‘t niet.

Wat is Breinplein?
In Zandvoort organiseren de samenwerkende zorg- en welzijnsorganisaties samen met Alzheimer Nederland inspirerende, positieve bijeenkomsten voor iedereen die nieuwsgierig is naar de werking van het haperende brein en hoe je daarmee om kunt gaan. Tevens is er de gelegenheid om informatie te krijgen, vragen te stellen en ervaringen te delen. De bijeenkomsten worden op diverse locaties georganiseerd.
Breinplein is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Elke tweede dinsdag van de maand van 13.00 tot 15.00 uur (inloop vanaf 12.45 uur).

Deelname is gratis. U kunt de Plusdienst en/of de belbus reserveren via: 023-5717373

Breinplein is een samenwerking van Alzheimer Zuid-Kennemerland, Steunpunt OOK Zandvoort, Kennemerhart, Tandem – Centrum voor Mantelzorgondersteuning en Zorgbalans.

Datum:
dinsdag 8 november 2022

Tijd:
13.00-15.00

Locatie:
Ontmoetingscentrum Zandstroom, Thorbeckstraat 13, 2042 GL Zandvoort

Aanmelden:
niet nodig

Contact