Jonge Mantelzorgers

jonge mantelzorgers

jonge mantelzorgers

Sterre (12)

“Het was verraderlijk glad”

 

Sterre (12) zit in groep 8. Ze woont samen met haar moeder en haar hondje Murphy. Ze houdt van dansen, speelt graag spelletjes op de computer en zit op scouting. Drie jaar geleden bracht haar moeder haar naar school, het was verraderlijk glad, alleen wisten ze dat niet. Ze vielen, sindsdien kan haar moeder haar been slecht gebruiken, ze heeft vaak pijn, moeite met stukken lopen en heeft een scootmobiel. Sterre is dus al vanaf haar negende mantelzorger.

“Meestal als ik uit school kom vraag ik aan mama wat ik kan doen. Boodschappen als mama wat vergeten is, de douche droog- en schoonmaken omdat haar moeder slecht kan bukken. de post wegbrengen en ons hondje Murphy uitlaten. Dat vind ik eigenlijk hartstikke leuk, lekker buiten”.

Sterre heeft twee oudere zussen, een woont vlakbij en kookt ook regelmatig voor hen, de ander woont verder weg. Voor haar is het dus lastiger om te helpen. Als Sterre een vriendinnetje mee naar huis wil nemen, belt ze eerst vanuit school of het kan. Als haar moeder een goede dag heeft kan het meestal wel, maar een slechte dag heeft gaat Sterre naar huis om haar moeder te helpen.

“Ik vind het soms heel irritant om mama te helpen, dan moet ik weer iets doen en dan heb ik geen zin. Dan ga ik naar mijn kamer schrijf ik het op en verprop ik het. Maar ik begrijp ook wel dat mama hulp nodig heeft.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *