Zoeken

Archief

Nieuwsberichten

Woensdagmiddag 8 mei in het Parkinson Café Haarlem & Omstreken: Muziektherapie

Professor Scherder, die alles weet over de hersenen, legde laatst uit hoe belangrijk zingen is. Bij zingen komt er een stofje vrij in de hypothalamus. Dat zorgt ervoor dat samen zingen in een koor een gevoel van liefde, saamhorigheid en kracht teweeg brengt. Dit zijn allemaal zaken die goed zijn voor iedereen, zeker voor mensen met de ziekte van Parkinson of Parkinsonismen. Carole Kroese leidt verscheidene koren. Bij enkele daarvan ligt een groot accent op de therapeutische kant van zingen. Zij doet dat in samenwerking met logopediste en stemcoach Elise Blesgraaf. Samen laten zij u ervaren wat zingen voor u kan betekenen.

 

Het Parkinson Café Haarlem & Omstreken is een informeel trefpunt voor mensen met de ziekte van Parkinson en/of Parkinsonismen, hun familie, vrienden, mantelzorgers, zorgverleners en belangstellenden.
De bijeenkomsten worden gehouden op elke tweede woensdag van de maand met uitzondering van juli en augustus van 14.00 tot 16.00 uur (met mogelijke uitloop).
Er is een presentatie door een deskundige over een onderwerp dat is gerelateerd aan de ziekte en daarover kunnen vragen worden gesteld. Daarnaast biedt het samenzijn u de gelegenheid te praten met mensen die uw ervaringen en gevoelens begrijpen en delen.
Om het Parkinson Café draaiende te houden wordt een bijdrage van  € 2 gevraagd (inclusief koffie/thee).

Locatie: Wijkcentrum ‘De Ringvaart’, grote zaal
Floris van Adrichemlaan 98, 2035 VD Haarlem.
Telefoonnummer: 023 5436001
Er is voldoende parkeergelegenheid en goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer.
Bus lijn 3 rijdt vanaf station Haarlem en stopt vlakbij (halte Wamstekerstraat). Daarvandaan is het een klein stukje lopen.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de contactpersonen van de Parkinson Vereniging en organisatoren van het Parkinson Café Haarlem & Omstreken:
Mw. Wil van Vliet,  tel. 023 5278170 of 06-43735480
Mw. Ans Vaneker,   tel. 06 36323306
info@parkinsoncafehaarlem.nl

 


© Tandem Mantelzorg