Zoeken

Archief

Nieuwsberichten

Woensdag 5 februari in het Alzheimer Trefpunt in Zandvoort de voorstelling ‘Is dat uw moeder?’ van theatermaker Marijke Kots

Een gratis voorstelling voor iedereen die meer wil weten over Alzheimer en dementie.

Het beloofd een bijzondere avond te worden met een indringende voorstelling waarin een dochter met haar moeder die de ziekte van Alzheimer heeft naar de huisarts gaat. De voorstelling laat ziet hoe het is om naaste te zijn van iemand dementie en wat deze “mantelzorger” zou kunnen helpen. Vroeg of laat krijgen we allemaal te maken met een van de vele vormen van dementie. Iets wat iedereen kan overkomen en waar niemand zich voor hoeft te schamen. Theatermaakster Marijke Kots  speelt de karaktertypes in haar solovoorstelling.

Meer kennis helpt de mensen met dementie en hun omgeving en iedereen die ermee in aanraking komt. Wij nodigen u/jou van harte uit op woensdag 5 februari om 19.15 uur in wijksteunpunt De Blauwe Tram! U wordt ontvangen met koffie en na de voorstelling is er gelegenheid om met elkaar te praten en ervaringen uit te wisselen met een hapje drankje.

Wat is het Alzheimer Trefpunt?
Het Alzheimer Trefpunt is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook geïnteresseerde inwoners en hulpverleners en begeleiders zijn welkom.
De gasten praten met elkaar over dingen die ze meemaken, over dementie en over de dienstverlening. Dit alles in een gemoedelijke sfeer, kom gerust eens kijken. Mocht u tijdens het Trefpunt gezelschap willen voor degene waarvoor u zorgt, dan kunt u via de Plusdienst een vrijwilliger regelen die bij diegene blijft terwijl u deelneemt aan het Alzheimer Trefpunt. Op deze avond rijdt de belbus deze moet u wel tevoren reserveren: Plusdienst en/of de belbus reserveren via: 023-5717373

Wat gebeurt er?
Iedere bijeenkomst staat één onderwerp centraal.
De bijeenkomst begint met een interview met een (ervarings)deskundige of de vertoning van een film, dit duurt ongeveer een half uur.
Hierna is er de gelegenheid om informatie te krijgen, vragen te stellen en ervaringen te delen.
Na afloop kan men nog iets drinken en met elkaar praten.

Deelname is gratis. Vanaf 19.15 uur staat de koffie voor u klaar. Fijn als u vooraf laat weten dat u komt via de balie Blauwe Tram: 023-3040700.
Iedere eerste woensdag van de maand van 19.15 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur).
Wijksteunpunt De Blauwe Tram, Louis Davidscarré 1, 2042 LZ Zandvoort (Er is een parkeergarage onder het gebouw).
Meer informatie: Nathalie Lindeboom 023-5719393

Het Trefpunt is een samenwerking van Alzheimer Zuid-Kennemerland, Steunpunt OOK Zandvoort, Amie, Tandem – Centrum voor Mantelzorgondersteuning en Zorgbalans.


© Tandem Mantelzorg