Zoeken

Archief

Nieuwsberichten

Woensdag 11 september in het Trefpunt Dementie in Heemstede: Wat is dementie, hoe kun je het herkennen en wat kun je dan evengoed nog allemaal? U bent van harte welkom!

Je bent vergeetachtig, wat hoort bij het ouder worden en wanneer moet je je zorgen maken? Wanneer ga je naar de dokter? Welke vormen van dementie zijn er en wat zijn de kenmerken? Is het belangrijk om de diagnose zo vroeg mogelijk vast te stellen? Waarom wel/niet? Wat kan je na de diagnose verwachten en hoe ga je daarmee om? Hoe kan je je voorbereiden op dat wat allemaal nog gaat komen? Waar vind je informatie?

Na de diagnose stopt je leven niet: Welke ondersteuning is er mogelijk en hoe kan je je leven zo plezierig en waardevol mogelijk maken? Wat kan je allemaal nog wel?
Al deze vragen komen aan bod op deze Trefpuntbijeenkomst. Specialist Ouderengeneeskunde Adrienne de Jonge wordt geïnterviewd door Marijke Bakker, medewerker van het ontmoetingscentrum Dreefhart. Na de pauze gaan we in gesprek met de zaal en wisselen we uit welke mogelijkheden er zijn. Waar kunnen mensen met dementie terecht voor ondersteuning, sociale contacten en activiteiten en waar kan de mantelzorger ondersteuning vinden?

Programma:
19:00 uur inloop en koffie
19:30 uur opening en introductie, aansluitend interview Adriënne de Jonge
20:00 uur pauze
20:30 uur uitwisselen van mogelijkheden en ervaringen.
21.00 uur afsluiting en napraten

Algemene informatie
Het Trefpunt is er voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Op de ontmoetingsavonden is er eerst een gedeelte waarin een thema wordt behandeld en vragen gesteld kunnen worden aan een deskundige. Daarna kunnen bezoekers in een onderling gesprek ervaringen uitwisselen of met de deskundige of andere professionals zaken bespreken. De inloop is vanaf 19:00 en de bijeenkomst start om 19:30. Om 20.00 is er een pauze en na het einde van de bijeenkomst om 21:00 is er gelegenheid om verder te praten.

Kosten: Toegang gratis
We vragen u een vrijwillige bijdrage te doen voor de koffie en thee.
U hoeft zich niet vooraf aan te melden.
Het Trefpunt Dementie is een samenwerking van Wij Heemstede, Tandem, Kennemerhart, Zorgbalans, Home Instead Thuisservice en Alzheimer Nederland, afd. Zuid-Kennemerland.

Contactadres: Wij Heemstede Plein 1, Julianaplein 1, 1 hoog, tel: 5288510

Locatie: Plein 1, Julianaplein 1, 2101 ZC Heemstede, ruimte Plein Geel op de BG
Wilt u graag komen maar kunt u uw partner niet alleen thuis laten, dan kunt u contact opnemen met Tandem, tel: 023-8910610


© Tandem Mantelzorg