Vacatures voor vrijwilligers

Gezellige middag.
Door een progressieve hersenziekte ben ik, man, 71 jaar, uit Heemstede, steeds meer beperkt in mijn handelingen. Vroeger was ik erg sportief en daar kan ik nog veel over vertellen.  Nu helpt mijn vrouw mij bij alles. Soms wil zij een middagje wandelen of weer schilderen in de natuur. Kom jij mij dan gezelschap houden? Het maakt niet uit op welke dag.

Samen de Cronjé in voor een terrasje of een boodschap.
Ik ben een 86-jarige vrouw en mijn geheugen laat mij soms in de steek. Met mijn rollator kan ik nog goed uit de voeten. Mijn dochters helpen mij met heel veel, maar hebben niet altijd tijd om met mij mee op stap te gaan. Dit doe ik het liefst op woensdagmiddag of donderdag.

Gezelschap, samen naar buiten.
Ik ben een 86-jarige vrouw en woon samen met mijn man in Schalkwijk. Door mijn ziekte vergeet ik steeds meer en wordt de zorg voor mijn man steeds zwaarder. Hij wil graag een middag voor zichzelf, het liefst op woensdagmiddag. Ga jij dan met mij samen eropuit, gewoon naar buiten of een boodschap doen? Ik houd van een praatje als jij het gesprek begint.

Samen tekenen.
Mijn geheugen laat mij wel eens in de steek maar mijn creativiteit is niet verdwenen. Als kunstenaar heb ik mij altijd uit kunnen leven met mijn potloden. Dat lukt niet meer zo goed. Mijn partner heeft het al zo druk met zorgen voor mij en hij houdt wel van mij maar niet van tekenen. Daarom zoek ik hiervoor een vrijwilliger. Wij wonen in Bloemendaal. Wil jij deze 87-jarige man op maandagochtend hierbij helpen?

Boten kijken aan het Spaarne en rommelmarkt bezoeken.
Ik ben een man van 87 en woon in Schalkwijk. Vroeger voer ik op een vrachtboot. Ik houd nog steeds van boten kijken. Daarnaast bezoek ik graag de zaterdagse rommelmarkt op de Dreef. Ik ben buiten rolstoel gebonden en mijn vrouw kan niet meer met mij mee. Jij wel?

Bibliotheek bezoek of biljarten.
Mijn geheugen hapert soms en daarom kan ik niet meer zelfstandig op de fiets naar de bibliotheek. Ik woon samen met mijn vrouw in de Slachthuisbuurt. Zij is door longproblemen aan huis gebonden. Ga jij mee mijn boeken ruilen? Of af en toe een biljartje leggen? Daarnaast zoek ik iemand die met mij naar mijn halfjaarlijkse controle bij de tandarts kan gaan.

Gezelschap.
Ik ben een man van 90 en woon samen met mijn vrouw in Overveen. Door Parkinson ben ik steeds meer aan huis gebonden. Mijn vrouw wil graag op de eerste woensdag en derde donderdag van de maand fietsen. Zij wil mij niet zo lang alleen laten. Kom jij mij gezelschap houden?

Gesprek en eropuit.
Samen met mijn vrouw woon ik in de Amsterdamse Buurt. Ik ben slecht ter been en mijn vrouw zorgt zeer veel voor mij. Ik houd van praten en lezen over geschiedenis, filosofie en politiek. Het geloof is voor mij geen gespreksonderwerp. Spreek jij goed Engels of modern standaard Arabisch? Dan zou ik graag met jou gesprekken voeren. Als wij ook af en toe naar buiten kunnen met de rolstoel, dan zou je mijn vrouw en mij een groot plezier doen!

Samen boodschappen doen en goed gesprek.
Ik ben een vlotte 79-jarige vrouw, woon in centrum Heemstede en heb lichte geheugen problemen. Mijn dochter doet veel voor me maar ik mis iemand die samen met mij af en toe boodschappen doet en met wie ik een goed gesprek kan hebben. Vanuit mijn vroegere vak als docent heb ik brede interesses.

Gezelschap of een wandeling
Ik ben een 82-jarige vrouw uit Schalkwijk met gevorderde geheugenproblemen. Mijn vriendin zorgt voor mij, maar soms wordt dat te zwaar voor haar. Op niet al te lange termijn is opname in een verpleeghuis noodzakelijk. Tot die tijd zou het fijn zijn als jij mij af en toe gezelschap houdt of met mij gaat wandelen.

Interesse in een van bovenstaande vacatures? Neem contact op via 023-8910610 of vrijwilligers@tandemmantelzorg.nl


© Tandem Mantelzorg