Contact met lotgenoten

De lotgenotengroepen kunnen op dit moment wegens de corona-maatregelen helaas niet bij elkaar komen. Wilt u als mantelzorger juist nu graag in contact komen met andere mantelzorgers? Dan kunt u zich aanmelden voor onze WhatsApp-groepen voor mantelzorgers. De groep is bedoeld om elkaar als mantelzorger tot steun te zijn en ervaringen en tips te delen. De groep start met begeleiding van een mantelzorgconsulent en bestaat uit maximaal 8 personen. U kunt zich telefonisch aanmelden via 023-8910610.

Als mantelzorger hoeft u er niet alleen voor te staan.

  • Wilt u graag mensen ontmoeten die, net als u, zorgen voor een naaste? Samen een kop koffie drinken en ervaringen en tips uitwisselen? Of gewoon even uw hart luchten? Dan is deelname aan een lotgenotengroep wellicht iets voor u! Het verzorgen van een zieke naaste en het daarmee omgaan kan veel aandacht en energie vragen. U komt vaak niet aan u zelf toe. Het kan lastig zijn om hierover te praten met mensen in uw omgeving. Sommigen begrijpen misschien niet wat u daadwerkelijk bedoelt, of u wilt er liever niet over praten omdat u hen niet tot last wilt zijn. Het kan echter erg opluchten om uw zorgen en gevoelens te delen, ervaringen uit te wisselen en tips te krijgen en geven. Praten met mensen in een soortgelijke situatie kan steun bieden.
  • Tandem biedt diverse groepen voor mantelzorgers. Eens in de 6 weken komen we bij elkaar in een groep van maximaal 8 personen. Een ervaren coach/consulent van Tandem begeleidt de groep. Er wordt naar elkaar geluisterd en er is herkenning en begrip. Afhankelijk van de behoefte van de groep worden diverse onderwerpen besproken. Uiteraard is alles binnen de groep vertrouwelijk.
  • De bijeenkomsten vinden plaats op een goed bereikbare locatie en duren ongeveer 2 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden.
  • Er zijn verschillende groepen, waaronder een wandelgroep, mindfulness, zoon/dochter-groep, een groep voor jonge mantelzorgers, zorgen voor een naaste en groepen gericht op specifieke ziektebeelden als dementie en NAH.
  • Spreekt dit u aan? Voor meer informatie kunt u contact opnemen via 023-891 06 10 of info@tandemmantelzorg.nl De mantelzorgconsulent maakt graag vooraf kennis met u.

© Tandem Mantelzorg