Respijtzorg

Respijtzorg is het (tijdelijk) overdragen van uw zorgtaken. Dit geeft u even lucht om tot rust te komen of bijvoorbeeld eens op vakantie te gaan. De respijtconsulent van Tandem kent alle mogelijkheden van respijtzorg (‘vervangende zorg’) in de buurt, kan u de weg wijzen en/of helpt u bij het aanvragen hiervan. Wilt u meer informatie of bent u benieuwd naar de verschillende mogelijkheden? Dan kunt u contact opnemen met Tandem of kijk op www.HelpenZorgen.nl.

07-01-2020: Pilot logeerzorg gestart! 
De gemeente Haarlem biedt samen met twee zorgaanbieders en Tandem twee planbare logeerplekken in de regio Haarlem voor mensen die niet zonder hulp thuis kunnen blijven. Dit zijn mooi ingerichte appartementen met een eigen badkamer, waar mensen twee of meer nachten kunnen verblijven in een prettige sfeer. Er is 24 uurs zorg aanwezig en er zijn activiteiten om aan mee te doen. Dit biedt mantelzorgers de mogelijkheid hun zorgtaken tijdelijk aan een ander over te dragen. Gebruik maken van respijtzorg kan voorkomen dat mantelzorgers overbelast raken. Veel mensen zijn niet bekend met het respijtaanbod of weten niet hoe zij hier gebruik van kunnen maken. In Haarlem starten we in 2020 daarom de pilot logeerzorg.

Neem voor meer informatie en reserveren van een logeerbed contact op met de respijtcoaches van Tandem via 023-891 06 10 of respijt@tandemmantelzorg.nl

Naast deze pilot is er in de regio natuurlijk al een ruim aanbod respijtzorg. Een overzicht van dit aanbod vindt u op www.helpenzorgen.nl. Hier staat ook meer informatie over de financiering van respijtzorg en ervaringen van mantelzorgers. Mocht u tips hebben voor respijtaanbieders die nog niet op de website te vinden zijn? Laat het ons weten!


© Tandem Mantelzorg