Hoe blijven we u ondersteunen?

Deze tijd van corona vraagt veel, juist ook van u als mantelzorger vraagt dit nog meer uithoudingsvermogen. Tandem leeft met u mee en blijft dichtbij. Hieronder leest u op welke manier Tandem u kan ondersteunen.

Individuele ondersteuning

De consulenten van Tandem staan voor u klaar met een luisterend oor en denken graag met u mee als het gaat om praktische oplossingen of dilemma’s. Wij doen dit zoveel mogelijk telefonisch, via beeldbellen, WhatsApp of mail. Ook een frisse neus kan in deze tijd lucht geven. Onze consulenten maken graag een wandeling met u, en gaan op veilige afstand met u in gesprek.

In noodzakelijke situaties komen wij ook in deze periode bij u thuis. Natuurlijk met inachtneming van de RIVM maatregelen. Neemt u gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak met een consulent.

Heeft u behoefte aan een praatje, uw hart luchten of gewoon even een andere stem horen? Ook dan kunt u ons bellen. Tandem is van 9.00 tot 18.00 uur telefonisch bereikbaar. Daarnaast kunt u 24 uur per dag contact opnemen met de Luisterlijn.

Contact met andere mantelzorgers

Lotgenotengroepen
Tandem heeft verschillende lotgenotengroepen. Deze groepen komen tot nader order niet fysiek bij elkaar. Een uitzondering hierop is de wandelgroep. Deelnemers aan deze groep wandelen zo lang er een lockdown is in tweetallen. Aanmelden voor een lotgenotengroep kan ook nu. Een consulent neemt dan contact met u op voor een eerste kennismaking per telefoon, beeldbellen of WhatsApp.

WhatsApp groepen
Zou u graag laagdrempelig contact willen met andere mantelzorgers? Af en toe een vrolijk berichtje, de mogelijkheid eenvoudig een vraag te stellen of een tip te geven? Sluit u dan aan bij een WhatsAppgroep voor mantelzorgers. De groep wordt beheerd en begeleid door Hetty, consulent van Tandem. Aanmelden kan eenvoudig door een WhatsApp bericht te sturen naar Tandem: 023-8910610.

Digitaal koffiedrinken
Tandem organiseert elke dinsdag een digitaal koffiemoment voor mantelzorgers. U kunt wekelijks aanschuiven om even andere mantelzorgers te zien en te spreken, elkaar een hart onder de riem te steken, vragen die er leven te bespreken en tips uit te wisselen. Onze consulenten Annet, Hetty, Laetitia, Nicky of Yvette begeleiden deze digitale bijeenkomsten. Met elkaar kijken we of er, naast de uitwisseling, behoefte is een thema te bespreken, bijvoorbeeld:

– Hoe zorg je voor de ander én jezelf?
– Hoe ga je om met de gevolgen van Corona?
– Hoe combineer je werk en mantelzorg?
Wilt u meedoen? Meld u dan uiterlijk een dag tevoren aan via info@tandemmantelzorg.nl  of telefonisch 023 89 10 610. Deelname is kosteloos. Kennis van beeldbellen is niet nodig. Als u zich aanmeldt, nemen wij contact met u op om te horen of u hier hulp bij nodig heeft. Ook kunnen we vooraf met u oefenen als daar behoefte aan is. We hopen u snel te zien!

Vrijwilligers

Nu de mogelijkheden voor reizen en bezoek beperkt zijn en de dagbesteding minder beschikbaar is, kan de inzet van een vaste vrijwilliger een welkome ontlasting brengen. In situaties waar al vrijwilligers van Tandem ingezet zijn, zijn wij in nauw overleg met de mantelzorgers en vrijwilligers of inzet op dit moment echt noodzakelijk is en realiseerbaar binnen de richtlijnen van het RIVM. Samen met u gaan wij op zoek naar een goede, haalbare oplossing is in uw situatie.

COVID-19 test aan huis voor mantelzorgers in Kennemerland

Het is voor mantelzorgers in de regio Kennemerland nog steeds mogelijk een COVID-19 test aan huis te laten doen. Klik hier voor alle informatie en de voorwaarden.

Algemene vragen

Als mantelzorger wilt u weten waar u rekening mee moet houden in de zorg voor uw kwetsbare naaste; wat kan wel en wat kan niet? Op mantelzorg.nl leest u alles over corona en mantelzorg.

Contact