___________________

Snap jij het nog?

 • WMO, PGB, WLZ, Jeugdwet, …
 • Regels en voorwaarden die per gemeente verschillen.
 • Hulpmiddelen en financiering
 • Je moet keuzes maken, maar je weet niet welke gevolgen die keuzes hebben.
 • Hoe kan alles zo complex zijn en waarom kost het zoveel tijd!

Heb jij behoefte aan…

 • Overzicht in de wirwar van loketten, regels en instellingen.
 • Opvang. Rust, voor jezelf en je gezin.
 • Begrip voor jouw situatie als ouder.
 • Hulp met het maken van de juiste keuzes.
 • Regie op het hele zorgtraject.

Eén loket voor alle vragen

Ben jij de ouder van een zorgintensief kind, bijvoorbeeld vanwege een beperking of langdurige ziekte en heb je overzicht nodig voor het vinden en inzetten van de juiste zorg of begeleiding? Wij helpen jou met je zoektocht naar antwoorden op jouw vragen.

> Deel je vraag met ons

De One-Stop Shop helpt je verder!

Ervaren mantelzorgconsulenten en mantelzorgmakelaars luisteren naar jouw vragen en behoeften.

Met de regie bij jou, starten we een traject waarbij we zoeken naar oplossingen die antwoord geven op jouw vraagstukken. Oplossingen in de buurt, dichtbij huis. In samenwerking met vrijwilligers en professionals, maar ook met buren en bewoners in de wijk.

Daarbij vinden we het belangrijk om een doorkijk te geven in de toekomst. Waar loop je over een paar jaar tegenaan? Wat moet je nu al regelen? Hoe blijf jezelf overeind? Als je hier interesse in hebt, kunnen we ook aan de slag met onderwerpen als levend verlies, werk en mantelzorg, mindfulness en de zorg van en over broers en zussen van jouw kind met een intensieve zorgvraag.

We helpen je graag verder!

Sluit je aan

Mantelouders hoeven er niet alleen voor te staan. Sluit je aan bij de mantelouder community en maak kennis met andere mantelouders. Mantelouders kunnen hier ervaringen uitwisselen, tips en advies aan elkaar vragen en mogelijk samen knelpunten oppakken.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we contact met je op voor het maken van een afspraak.

  TelefoonE-mail

  Over de One-Stop Shop

  Deze One-Stop Shop is als pilot onderdeel van de ontwikkeling van het Wijkbedrijf Integrale Mantelzorg in Haarlem. In deze pilot onderzoeken wij met de betrokken partijen welke paden we moeten bewandelen om de juiste antwoorden op jouw vragen te vinden. Het is belangrijk dat deze paden inzichtelijk worden, zodat ze waar nodig verbeterd worden en makkelijker gedeeld kunnen worden met andere mantelouders.

  De One-Stop Shop wordt georganiseerd door Tandem Mantelzorg, Stichting SIG, STG vrijwilligershulp & mantelzorg, Ground8 en Studio Cocreatie.

  Het Wijkbedrijf Integrale Mantelzorg

  Het Wijkbedrijf Integrale Mantelzorg heeft tot doel om mantelouders structureel te ontlasten in de bijkomende problematiek van het inregelen van aanvullende zorg en begeleiding voor hun kinderen en voor henzelf. Parallel aan de One-Stop Shop pilot wordt een community en een leer -en experimenteeromgeving (Lab) gestart om in een continue proces probleemsituaties op te vangen en in de lokale omgeving op te lossen.

  Community

  De community van ouders, buren, vrijwilligers, professionals en beleidsmakers biedt de mogelijkheid om lokaal ervaringen op te halen, te delen en vast te leggen, zodat iedereen van elkaar kan leren.

  > Meld je aan voor de community

  Lab

  Binnen het Lab werken welzijnsorganisaties, zorginstellingen, beleidsmakers en andere professionals integraal en domeinoverstijgend samen om complexe vraagstukken van de mantelouders op te lossen. Hiermee werken we een het efficiënter en effectiever maken van bestaande structuren, waardoor mantelouders in de toekomst beter geholpen worden.

  Binnen de aanpak van het Lab werken we op gelijkwaardig niveau, staat de bedoeling centraal en leren we door te doen (in een veilige omgeving).

  Het Lab heeft een open uitnodiging aan alle partijen om mee te doen.

  > Meld je aan om deel te nemen

  Initiatiefnemers

  De ontwikkeling van het Wijkbedrijf Integrale Mantelzorg is een initiatief van Ground8 en Studio Cocreatie en is tot stand gekomen met medewerking van Stichting Stadsgarage en Stichting Coelombie. Het concept en bedrijfsmodel is ontwikkeld in samenwerking met Tandem Mantelzorg, Stichting SIG, STG vrijwilligershulp & mantelzorg, Brain Club, Studio Manon Juliette en Eaze get in Control.

  Wil je meer informatie over de pilot en het Wijkbedrijf Integrale Mantelzorg neem dan contact op met: info@studiococreatie.nl

  Contact