Zoeken

Archief

Nieuwsberichten

Klankbordgroep en Tandem ontwikkelen pas voor mantelzorgers!

Wethouder Gert-Jan Bluijs overhandigde maandag 24 februari bij Pluspunt Zandvoort aan twee leden van de klankbordgroep Mantelzorg Zandvoort de eerste nieuwe mantelzorgpas. Deze pas is speciaal op verzoek van de klankbordgroep ontworpen door Tandem Centrum voor Mantelzorgondersteuning. De pas kan worden gebruikt bij calamiteiten wanneer er onverwachts iets met een mantelzorger gebeurt zodat men weet wie de zorg dan overneemt.

“Wat nu als u voor iemand zorgt en er overkomt u iets onverwachts?” Dit vroegen diverse mantelzorgers van de klankbordgroep Mantelzorg in Zandvoort zich af. Kan Tandem als mantelzorgorganisatie daar niet iets voor verzinnen? Tandem speelde al langer met het idee om een pas te ontwikkelen die mantelzorgers bij zich kunnen dragen, waarop aangegeven staat dat er iemand afhankelijk is van hun zorg en wie er ingeschakeld kan worden op het moment dat er iets met hen gebeurt. Na de vraag vanuit de klankbordgroep Mantelzorg is Tandem hier samen met hen mee aan de slag gegaan, met als resultaat deze nuttig pas. Deze week ontvangen alle bij Tandem bekende mantelzorgers uit de gemeente Zandvoort deze pas via de post.

De mantelzorgpas is er voor situaties waarin er onverwachts iets met een mantelzorger gebeurt. Hulpverleners of omstanders kunnen aan het pasje zien dat er voor iemand wordt gezorgd én wie zij kunnen benaderen om de zorg over te laten nemen. Mantelzorgers kunnen gegevens invullen op het pasje, zodat de juiste persoon op de hoogte worden gebracht van het feit dat zij op dat moment niet in staat zijn de zorg voor een naaste te verlenen.

Ook interesse in de pas? Neem dan contact op met Tandem. Ook voor overige vragen over de diverse ondersteuningsmogelijkheden die Tandem biedt kunt u bellen met 023 – 8910 610 of een e-mail sturen naar info@tandemmantelzorg.nl.


© Tandem Mantelzorg