Jonge Mantelzorgers

jonge mantelzorgers

jonge mantelzorgers

Workshop, pitch of advies

Jonge mantelzorgers laten hun zorgen vaak niet duidelijk merken. Ze willen hun ouders of naasten niet nog meer belasten en/of weten niet waar ze voor hulp terecht kunnen. Daarom is het belangrijk dat wanneer je veel met jeugd en jongeren werkt je jonge mantelzorgers kunt signaleren en weet wat eventuele ondersteuningsmogelijkheden zijn.  Ook collegiaal overleg is mogelijk.

Wij kunnen het team of een kleinere groep binnen de school kosteloos een workshop geven over jonge mantelzorgers of bijvoorbeeld aanschuiven bij een teamoverleg voor een korte pitch.

Hieronder de ervaring van Henrike, een van onze consulenten. “Dit moeten toch alle docenten weten!’ was de reactie van een van de docenten na de workshop. Met de docenten ging ik tijdens een studiedag in gesprek over jonge mantelzorgers. Wat betekend het voor een jongere om mantelzorger te zijn, maar vooral: wat kan ik hier als professional mee? Hoe herken mantelzorgsituaties, zeker omdat veel jongeren zelf al niet weten dat ze mantelzorger zijn? Inspirerend om samen te sparren over casussen waarvan ik geloof dat docenten op school er zoveel voor kunnen betekenen. Niet in eerste instantie door het oplossen van problemen, maar door het zijn van een veilige praatpaal. Iemand die de situatie herkent en erkent. En daarbij wellicht ruimte geeft om een kwartiertje later op school te komen, zodat je eerst je moeder uit bed kan helpen.”

 

Interesse in een pitch, workshop of wil je meer informatie? Neem contact met ons op.