Jonge Mantelzorgers

jonge mantelzorgers

jonge mantelzorgers

Lessen in het Onderwijs

Tandem biedt kosteloos diverse lessen aan in het onderwijs binnen de regio Zuid-Kennemerland. Ons aanbod is samengesteld uit verschillende werkvormen. In samenwerking met een aantal scholen, onderwijsdeskundigen en jongerenwerkers uit de regio is ons aanbod tot stand gekomen.

 

Informatieve lessen PO/VO

De informatieve les is geschikt voor de basis-en middelbare school en kan binnen in een klaslokaal gegeven worden. Tijdens deze les is het doel om bewustwording te vergroten ten aanzien van jonge mantelzorg. Om de jongeren zoveel mogelijk kennis te laten maken met het thema maken zij tijdens de les middels een korte film kennis met een jonge mantelzorger. De school ontvangt tevens een informatiepakket.

 

Interactieve les PO/VO

De interactieve les is geschikt voor de basis-en middelbare school. De les bestaat uit een korte introductie van het thema, vervolgens maken de leerlingen middels een korte film kennis met een jonge mantelzorger. Naar aanleiding van de film volgen er verschillende activiteiten die in het teken staan van elkaar onderling leren te vertrouwen en inzicht krijgen in het leven van een jonge mantelzorger. Voor het geven van de interactieve les maken wij gebruik van grote ruimtes zoals een gymzaal of aula. De school ontvangt tevens een informatiepakket.

 

Beroepsopleidingen

Binnen beroepsopleidingen zien wij dat er steeds meer jongeren naast hun beginnende carrière ook met mantelzorg te maken krijgen hebben. Tijdens deze les is het doel om bewustwording te vergroten ten aanzien van (jonge) mantelzorgers. Dit kan zowel op persoonlijk en/of professioneel vlak. De school ontvangt tevens een informatiepakket.

 

Interesse in ons aanbod en wil je meer informatie? Neem contact met ons op.