Jonge Mantelzorgers

jonge mantelzorgers

jonge mantelzorgers

Week van de Jonge Mantelzorger 2023

Week van de Jonge Mantelzorger 2023

Zorg jij, zoals veel jongeren, voor iemand met gezondheidsproblemen, een psychische kwetsbaarheid of een verslaving? Laat je horen als jonge mantelzorger! 

Meld je hier aan en krijg 2 gratis kaartjes voor een film naar keuze op 7 juni in de Filmkoepel. De eerste 20 aanmeldingen ontvangen een goodiebag! Op=op, dus meld je snel aan!

 


  *jonger dan 18 jaar? Vraag dan toestemming aan je ouders/verzorgers om aan deze actie mee te doen

  *deze actie is bedoeld voor jonge mantelzorgers tot 25 jaar uit de regio Zuid-Kennemerland

  JaNee


  JaNee


   

  Wil je andere jonge mantelzorgers ontmoeten in de Filmkoepel? Schuif dan voor of na de film bij ons aan voor een drankje. Wij zijn er van 15.00 tot 16.30 uur en van 20.00 tot 21.30 uur.

  In de Week van de Jonge Mantelzorger van 1 tot en met 7 juni vragen we landelijk aandacht voor jonge mantelzorgers. Het helpt als we oog voor hen hebben. En als er daardoor ruimte ontstaat voor meer dan zorg. 

  Voor professionals in zorg, welzijn en onderwijs is er op donderdag 1 juni een lunch in De Baan met als thema jonge mantelzorgers. Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.

  De Bibliotheek Zuid-Kennemerland in Bloemendaal, Haarlem, Heemstede en Zandvoort besteedt ook extra aandacht aan dit thema. Jongeren kunnen leuke, interessante, spannende of verdrietige boeken waarin jonge mantelzorgers een rol spelen lenen om herkenning te vinden of meer te weten te komen over hoe het is jonge mantelzorger te zijn.

  Eén op de vier kinderen/jongeren groeit op met een broer, zus, ouder of naaste die intensieve zorg nodig heeft vanwege een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid, verslaving en/of andere ondersteuningsbehoefte. Veel jonge mantelzorgers zijn zich niet bewust van de impact van de zorgsituatie op hun persoonlijke leven; de zorgen beschouwen ze als normaal en vanzelfsprekend. Tegelijkertijd kan mantelzorg op jonge leeftijd mentaal belastend zijn. Jonge mantelzorgers dragen bijvoorbeeld meer verantwoordelijkheden en maken zich meer zorgen dan leeftijdsgenoten zonder zorgsituatie thuis. (Bron: SCP).

  Reacties zijn gesloten.