Jonge Mantelzorgers

jonge mantelzorgers

jonge mantelzorgers

Week van Jonge Mantelzorger 2020 #Deeljezorg

In de Week van de Jonge Mantelzorger, dit jaar van 1 tot 7 juni, start het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de campagne ‘Deel je zorg’ om jonge mantelzorgers aan te moedigen over de zorg te praten. Tandem sluit dit jaar aan bij deze landelijke campagne. Heb je vragen? Bel, mail of app ons!

 

#Deeljezorg

Praten over persoonlijke zorgen is niet altijd makkelijk voor jonge mantelzorgers. Je vindt dat anderen er niks mee te maken hebben, wil je omgeving er niet mee lastig vallen, of vindt het moeilijk om het gesprek hierover te beginnen. Ook wil je niet zielig gevonden worden of in een uitzonderingspositie terecht komen. Toch is het belangrijk om over je persoonlijke zorg(en) te praten. Dat maakt je namelijk bewust van de bijzondere taken die je doet. Hulp hierbij vragen is niets om je voor te schamen. Integendeel, het is de normaalste zaak van de wereld. Het kan iedereen overkomen. Wist je bijvoorbeeld dat 3FM DJ Frank van der Lende mantelzorger is?

 

Het verhaal van Frank

 

 

Het verhaal van Inge

 

Het verhaal van Michael

Reacties zijn gesloten.