Zoeken

Archief

Nieuwsberichten

Trefpunt Dementie Heemstede

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 19/02/2019
15:30 - 18:00

Locatie
Plein 1

Categorieën


Themamiddag 19 februari: Praktische oplossingen in de thuissituatie (o.a. domotica en hulpmiddelen)

Wanneer je te maken krijgt met geheugenproblemen loop je als mantelzorger tegen allerlei praktische zaken aan:
• Mijn vader raakt de weg soms kwijt. Alleen boodschappen doen lukt niet meer.
• Mijn echtgenote heeft aan de knoppen van de TV gezeten, iedere keer is alles ontregeld.
• Mijn moeder heeft behoefte aan even contact voor het slapen gaan, maar ik kan niet iedere avond naar haar toe.
• Het koffiezetten lukt niet meer omdat hij steeds niet meer weet hoe het apparaat werkt.
• Mijn moeder heeft geen idee welke dag het is en hoe laat. Ze belt ons steeds weer op om te vragen wat ze nu moet doen.
Welke mogelijkheden zijn er in de techniek om te helpen in en rond huis? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat de kans op succes in het gebruik zo groot mogelijk is?

Carla van de Steeg is ergotherapeut bij Kennemerhart en komt ons vertellen hoe je het gebruik van nieuwe apparatuur kunt aanleren, juist bij geheugenproblemen. Zij betrekt ook de mantelzorger erbij en weet veel praktische toepassingen die het leven een stuk eenvoudiger kunnen maken. Zij vertelt ons van het Edomah-traject (ergotherapie bij dementerende ouderen en mantelzorgers aan huis). Saskia Keijzer, manager Servicepaspoort bij Zorgbalans, kent veel technische oplossingen die tegenwoordig op de markt zijn om het leven in huis veilig en gemakkelijk te ondersteunen. Zij neemt een aantal voorbeelden mee en weet u ook te vertellen hoe u eraan kunt komen. Na de pauze kunt u al uw vragen stellen en ervaringen uitwisselen.

Algemene informatie
De Trefpuntbijeenkomsten zijn er voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Het Trefpunt vindt plaats op 2 wisselende locaties: Ontmoetingscentrum Heemstroom en Plein 1 
De toegang is gratis, alleen € 2,50 als bijdrage voor de koffie en thee.
U hoeft zich niet vooraf aan te melden. Het Trefpunt Dementie is een samenwerking van Wij Heemstede, Tandem, Kennemerhart, Zorgbalans, Home Instead Thuisservice en Alzheimer Nederland, afd. Zuid-Kennemerland.

Contactadres: Wij Heemstede Plein 1, Julianaplein 1, 1 hoog, tel: 5288510

Locatie 19 februari: Plein 1, Julianaplein 1, 2101 ZC Heemstede
Wilt u graag komen maar kunt u uw partner niet alleen thuis laten, dan kunt u contact opnemen met Tandem, tel: 023-8910610


© Tandem Mantelzorg