Zoeken

Archief

Nieuwsberichten

Donderdagmiddag 19 september-Informatiemarkt Langer Zelfstandig Wonen

Informatiemarkt Langer Zelfstandig Wonen

Donderdag 19 september 2019 is er in Wijkcentrum de Ringvaart een Informatiemarkt over zelfstandig wonen. U woont zelfstandig en naar tevredenheid. U kunt zich nog prima redden en u voelt zich veilig in uw woning en de buurt. Maar er kan een moment komen dat dit verandert. Uw gezondheid wordt minder, misschien gaat u moeilijker lopen of bent u meer afhankelijk van hulp van anderen. Wilt u weten welke mogelijkheden er zijn om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen? Kom dan naar de informatiemarkt.

Op de informatiemarkt kunt u met deskundigen in gesprek over de mogelijkheden om prettig en zelfstandig te blijven wonen als u ouder wordt. Op de markt zijn diverse specialisten aanwezig. U kunt hen vragen stellen over wonen, zorg en welzijn. Denk aan de Blijverslening voor huiseigenaren. Ook is er informatie over de verhuisregeling ‘Ouder worden & Prettig wonen’. Deze regeling is ontwikkeld door de Haarlemse woningcorporaties. Maar er  is ook informatie over de mogelijkheden voor zorg aan huis via de Wmo of de Wijkgerichte Zorg, en over mantelzorgondersteuning. Een consulent van Tandem zal op de markt aanwezig zijn.  Informatie over voorzieningen in huis zoals trapliften en douchestoelen, hulp in de huishouding of vervoersondersteuning kunt u ook vinden. Ook is er een demonstratie van handmassages die een prachtig middel zijn om contact te maken met een dementerende oudere. De informatiemarkt is met name bedoeld voor inwoners van de de Boerhaavewijk en Meerwijk.

Wat te doen in uw buurt
Natuurlijk vertellen we u ook graag over activiteiten in uw buurt zodat u mee kunt doen en andere mensen kunt ontmoeten. Zo is er BUUV en de Compaan, de multifunctionele iPad, die uw wereld kunnen vergroten! En als u vreest voor de hoge kosten van de energietransitie; er staan energiecoaches voor u klaar met tips en adviezen. Verder kunnen we u wijzen op verschillende financiële regelingen als u een laag inkomen heeft, maar bijvoorbeeld wel veel zorgkosten.

Praktisch
Wanneer: Donderdag 19 september 2019
Tijdstip:    van 13.30 uur tot 16.00 uur
Waar:        Wijkcentrum  de Ringvaart, Floris van Adrichemlaan 98
Kosten:     De toegang is gratis en een kopje koffie of thee staan voor u klaar en er is ook een broodje of een kopje soep!

Vervoer
Heeft u geen vervoer? Neem dan contact op met het wijkteam via telefoonnummer 023 543 0996.

 


© Tandem Mantelzorg