Zoeken

Archief

Nieuwsberichten

Dinsdagdagmiddag 11 februari – Informatiemarkt Langer Zelfstandig Wonen

Informatiemarkt Langer Zelfstandig Wonen

Dinsdag 11 februari 2020 is er in Hart! een informatiemarkt over zelfstandig wonen. U woont zelfstandig en naar tevredenheid. U kunt zich nog prima redden en u voelt zich veilig in uw woning en de buurt. Maar er kan een moment komen dat dit verandert. Uw gezondheid wordt minder, misschien gaat u moeilijker lopen of bent u meer afhankelijk van hulp van anderen. Wilt u weten welke mogelijkheden er zijn om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen? Kom dan naar de informatiemarkt.

Verschillende mogelijkheden
Op de markt zijn diverse specialisten aanwezig. U kunt hen vragen stellen over wonen, zorg en welzijn. Denk aan de Blijverslening voor huiseigenaren. Ook is er informatie over de verhuisregeling ‘Ouder worden & Prettig wonen’. Deze regeling is ontwikkeld door de Haarlemse woningcorporaties. Zorggroep Reinalda kent ook verschillende mogelijkheden voor langer zelfstandig wonen.

Maar er is ook informatie over de mogelijkheden voor zorg aan huis via de Wmo of de Wijkgerichte Zorg en Servicepaspoort, en over mantelzorgondersteuning. Een consulent van Tandem zal op de markt aanwezig zijn. Informatie over voorzieningen in huis zoals trapliften en douchestoelen, hulp in de huishouding of vervoersondersteuning kunt u ook vinden. Het Rode Kruis en Sportsupport kunnen u van alles vertellen over hoe u veilig kunt wonen met adviezen over valpreventie, maar ook over online veiligheid. Ook is er een demonstratie van handmassages die een prachtig middel zijn om contact te maken met een dementerende oudere. De informatiemarkt is met name bedoeld voor inwoners van het Rozenprieel en het Centrum

Wat te doen in uw buurt
Natuurlijk vertellen we u ook graag over activiteiten in uw buurt zodat u mee kunt doen en andere mensen kunt ontmoeten. Zo is er BUUV, Haarlem Effect en kan Kennemerhart u alles vertellen over verschillende activiteiten. Ook kunt u informatie krijgen over de Roze Salon en is er informatie over Jong voor Oud, hoe jongeren ouderen kunnen helpen met allerlei klussen of eenzaamheidsbestrijding. En als u vreest voor de hoge kosten van de energietransitie; er staan energiecoaches voor u klaar met tips en adviezen. Verder kunnen we u wijzen op verschillende financiële regelingen als u een laag inkomen heeft, maar bijvoorbeeld wel veel zorgkosten. De dienstverlening van de FNV is erop gericht om senioren goed voor te lichten.

Praktisch
Wanneer:  11 februari 2020
Tijdstip:     van 14.00 uur tot 16.00 uur
Waar:        Hart!, Kleine Houtweg 18, 2012 CH te Haarlem
Kosten:     De toegang is gratis en een kopje koffie of thee staan voor u klaar.

Vervoer
Heeft u geen vervoer? Neem dan contact op met het wijkteam via telefoonnummer 023 543 0997.

 


© Tandem Mantelzorg