Zoeken

Archief

Nieuwsberichten

De sociale benadering van dementie; woensdag 13 november in het Dementie Trefpunt Heemstede

Door op een andere manier naar elkaar te kijken en te luisteren en elkaar anders te benaderen is het dagelijks leven met dementie minder zwaar en veel meer de moeite waard.

Een haperend brein, zoals bijvoorbeeld dementie, is niet het einde van de wereld. Maar bij de diagnose zit geen boekje hoe het verder moet. En het is ongelooflijk ingewikkeld. Wanneer de omgeving ermee leert omgaan, helpt dat bij het behouden van een leuk leven. Als iemand met dementie zegt: ‘ik wil niet’ kan hij/zij ook bedoelen: ‘ik begrijp het niet’, ‘ik durf het niet’ of ‘ik kan het niet’.
Tijdens deze avond gaan we aan de slag met dit soort vragen en voorbeelden. Hoe blijf je in contact met iemand met dementie en wat moet je daarvoor als naaste kunnen en begrijpen?
We gaan aan de slag met oefeningen waar je direct iets aan hebt. Daarnaast is er ruimte om eigen situaties en ervaringen in te brengen.

Algemene informatie
Het Trefpunt is er voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Op de ontmoetingsavonden is er eerst een gedeelte waarin een thema wordt behandeld en vragen gesteld kunnen worden aan een deskundige. Daarna kunnen bezoekers in een onderling gesprek ervaringen uitwisselen of met de deskundige of andere professionals zaken bespreken. De inloop is vanaf 19:00 en de bijeenkomst start om 19:30. Om 20.00 is er een pauze en na het einde van de bijeenkomst om 21:00 is er gelegenheid om verder te praten.

Kosten: Toegang gratis
We vragen u een vrijwillige bijdrage te doen voor de koffie en thee.
U hoeft zich niet vooraf aan te melden.
Het Trefpunt Dementie is een samenwerking van Wij Heemstede, Tandem, Kennemerhart, Zorgbalans, Home Instead Thuisservice en Alzheimer Nederland, afd. Zuid-Kennemerland.

Contactadres: Wij Heemstede Plein 1, Julianaplein 1, 1 hoog, tel: 5288510

Locatie: Plein 1, Julianaplein 1, 2101 ZC Heemstede, ruimte Plein Geel op de BG
Wilt u graag komen maar kunt u uw partner niet alleen thuis laten, dan kunt u contact opnemen met Tandem, tel: 023-8910610


© Tandem Mantelzorg