Dag van de mantelzorg

Een moment voor jezelf

Woensdag 10 november is het de ‘Dag van de Mantelzorg’: een dag van aandacht en waardering voor iedereen die intensief voor een naaste zorgt. Want wat mantelzorgers doen is niet vanzelfsprekend, het is bijzonder. Daarom willen we mantelzorgers op deze speciale dag graag in de schijnwerpers zetten.

Dit jaar nodigen we mantelzorgers uit om te genieten van een ontspannen ‘moment voor jezelf’. Hieronder vindt u het volledige keuzeprogramma. Mantelzorgers uit Bloemendaal, Haarlem en Zandvoort die zijn ingeschreven bij Tandem, hebben een entreebewijs ontvangen voor onderstaande activiteiten. Na aanmelding voor één van onderstaande activiteiten is dit entreebewijs geldig. Wel mantelzorger, maar nog niet ingeschreven? Neem dan contact met ons op. De gemeente Heemstede biedt Heemsteedse mantelzorgers een eigen programma. Neem voor meer informatie contact op met de gemeente Heemstede op telefoonnummer 14 023.

De aanmeldingstermijn is verstreken. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

Wandelarrangement

Onder begeleiding van een gids en een mantelzorgconsulent samen met andere mantelzorgers op ontdekking in Bloemendaal, Haarlem of Zandvoort, met na afloop koffie of thee voor wie wil.

Keuzemogelijkheden:

  • Historische hofjeswandeling Haarlem – 10.30 – 12.00 uur

Een wandeling langs een aantal fraaie monumenten en hofjes in de stad. De gids informeert u over de geschiedenis van Haarlem verteld bijzondere anekdotes.

  • Sloppies wandeling Zandvoort – 10.30 – 12.30 uur

In het dorp zijn nog tal van sporen uit de visserstijd te vinden. Tijdens de Sloppieswandeling neemt een gids je mee door de ‘Sloppies’, het authentieke Zandvoort, en langs de oude vissershuisjes van het dorp. De gids vertelt je alles over de geschiedenis van Zandvoort.

  • Historische hofjeswandeling Haarlem – 13.30 – 15.30 uur

Een wandeling langs een aantal fraaie monumenten en hofjes in de stad. De gids informeert u over de geschiedenis van Haarlem en verteld bijzondere anekdotes.

  • Duinwandeling Bloemendaal – 12.00-13.30 uur Let op! Gewijzigde aanvangstijd.

Een wandeling door de duinen met een ervaren gids, die alles kan vertellen over de dieren in de duinen. Het startpunt van de wandeling is het bezoekerscentrum de Kennemerduinen.

Creatieve workshop

Met een groep mantelzorgers aan de slag in een workshop, gefaciliteerd door Hart Haarlem www.hart-haarlem.nl, met na afloop een drankje voor wie wil.

Keuzemogelijkheden:

  • Moderne dans workshop – Hart Haarlem – 13.00 – 14.30 uur

Danstheater VOS maakt moderne dans toegankelijk voor alle leeftijden en doelgroepen. Daartoe gebruikt zij dans, spel, multimedia en muziek. Danservaring is niet nodig.

  • Creatieve tekenworkshop – Hart Haarlem – 14.00 – 16.00 uur Deze workshop is volgeboekt.

Creativiteit en je uitdrukken geeft een gevoel van vreugde en zin. Eva Durlacher begeleidt mantelzorgers in deze workshop om hun eigen verhaal en gevoel tot uitdrukking te brengen.

  • Djembé workshop  – Hart Haarlem – 14.30 – 15.30 uur

Doe nieuwe energie op en leef je uit op het ritme van de djembé. Michael Agbodo neemt mantelzorgers mee in zijn liefde voor de Afrikaanse muziek.

Samen naar de film

Samen met een vriend, vriendin, familielid of partner naar de film onder het genot van een frisje en popcorn!

Keuzemogelijkheden:

  • Father – Pathé Haarlem – 12.30 inloop,  start film 13.00 uur

The Father is een fascinerend portret van een man die zijn grip op de realiteit aan het verliezen is. De briljante vertolking van Anthony Hopkins (The Silence of the Lambs, The Two Popes) laat je geen moment los. Olivia Colman (The Crown, The Favourite) als zijn dochter Anne, maakt zowel haar onmacht als haar liefde tastbaar. Anne zoekt opnieuw een verzorgster voor haar dementerende vader Anthony, die steeds weer alle hulp afwijst. Ze wil zeker zijn dat er goed voor hem gezorgd wordt wanneer zij er niet is. Voor Anthony is niet meer duidelijk wat echt is en wat zich in zijn hoofd afspeelt. We beleven het verhaal door zijn ogen en voelen zijn verwarring. Zijn vertrouwde omgeving blijkt niet meer zo vertrouwd.

  • James Bond: No time to die – Pathé Haarlem – 18.30 inloop, start film 19.00 uur

In de 25ste James Bond-film No Time To Die heeft James Bond zijn turbulente leven als geheim agent achter zich gelaten en leidt hij een rustig bestaan op Jamaica. Dit wordt abrupt onderbroken wanneer zijn oude vriend en CIA agent Felix Leiter hem vraagt om een ontvoerde wetenschapper te helpen bevrijden. Deze missie blijkt verraderlijker dan gedacht en brengt Bond op het spoor van een mysterieuze schurk die gewapend is met levensgevaarlijke nieuwe technologie. In No Time to Die keert Daniel Craig terug voor zijn vijfde film als Ian Flemings James Bond 007

  • Respect – Pathé Haarlem – 19.00 inloop, start film 19.30 uur

Respect is een muzikale biopic over de legendarische zangeres Aretha Franklin. Oscar- en Grammy-Awardwinnaar Jennifer Hudson (Dreamgirls) kruipt in de rol van deze Queen of Soul. De film volgt Aretha Franklins carrière vanaf de dagen dat ze als kind in een koor in de kerk van haar vader zong tot ze een internationale superster werd. Respect is het buitengewone waargebeurde verhaal van dit muziekicoon.

NB: Al deze activiteiten vinden plaats met inachtneming van de dan geldende coronarichtlijnen. Houd er rekening mee dat u in de bioscoop en tijdens de horecamomenten na de workshops in bezit moet zijn van een geldige QR-code.

Pathé is verplicht om een corona toegangscontrole te doen. De controle vindt plaats door CoronaCheck-app te scannen. Deze kun je downloaden en koppelen aan je digiD. Je krijgt toegang als je een negatieve testuitslag óf een vaccinatiebewijs óf een herstelbewijs kunt tonen. Ook dien je een ID mee te nemen. Kijk voor meer info over de toegangscontrole op: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/coronabewijs

Contact