Dag van de mantelzorg 2022

Deze dag is helemaal voor jou!

Mantelzorgers doen iets heel bijzonders. Het is belangrijk om daarbij stil te staan. Donderdag 10 november is het de ‘Dag van de Mantelzorg’: een dag van extra aandacht en waardering voor iedereen die intensief voor een naaste zorgt. In de gemeenten in Zuid-Kennemerland doen we dat met een welverdiende verwendag voor mantelzorgers!

Mantelzorgers uit Bloemendaal, Haarlem en Zandvoort die zijn ingeschreven bij Tandem, hebben een brief met ticket ontvangen. Er kon gekozen worden uit zingen, muziek luisteren, wandelen met een stadsgids, samen naar de film of een documentaire….. Hieronder vind je het volledige keuzeprogramma. Aanmelden kon tot vrijdag 28 oktober 2022.

Wel mantelzorger, maar nog niet ingeschreven? Neem dan contact met ons op. De gemeente Heemstede biedt mantelzorgers een eigen programma. Heemsteedse mantelzorgers hebben een uitnodiging en antwoordkaart per post ontvangen. Klik hier voor het programma in Heemstede.

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk

Activiteit

Keuzemogelijkheden:

 • Workshop ‘Klein geluk voor de mantelzorger’ – Zandvoort • 10.30 – 12.30 uur

Ervaar hoe je binnen enkele minuten rust, nieuwe energie of inspiratie kunt opdoen in de workshop ‘Klein geluk voor de mantelzorger’ door Maria Grijpma. Zij is één van de auteurs van het boek ‘Klein geluk voor de mantelzorger’.

 • Stadswandeling ‘Door de Vijfhoek’ – Haarlem • 10.30 – 12.30 uur DEZE WANDELING IS VOL

Een stadsgids van Gilde Haarlem neemt je mee op een zwerftocht door de Vijfhoek, ook wel de ‘Jordaan van Haarlem’ genoemd en vertelt verhalen over dit voormalige weverskwartier. Er worden ook hofjes in de buurt bezocht.

 • Mantelzorglunch en documentaire ‘Ik zie jou’ – Haarlem • 11.00 – 13.00 uur

Hoe ervaren mantelzorgers met een migratieachtergrond het zorgen voor een naaste? Een korte documentaire met vier portretten van mantelzorgers en de zaken waar zij tegenaan lopen. Aansluitend napraten met een gezellige en lekkere lunch (aangeboden in samenwerking met DOCK Haarlem).

 • Workshop Zang – Bloemendaal • 13.30 – 14.45 uur DEZE WORKSHOP IS VOL

Zangervaring is niet nodig voor deze workshop door Martje de Voogd. Doe mee, voel je vrijer en krachtiger. Maak je stem en je lijf los, kom heerlijk zingen en ontdek hoe je met elkaar muziek kan creëren in het moment.

 • Stadswandeling ‘Gouden eeuw’ – Haarlem • 13.30 – 15.30 uur DEZE WANDELING IS VOL

Zo’n 400 jaar geleden begon in Haarlem een periode van enorme economische bloei. Gouden tijden voor de stad, o.a. voor de schilderkunst. De wandeling voert langs verschillende plekken waar beroemde schilders uit die tijd hun woon-of werkadres hadden. Kijken, ontdekken en leuke anekdotes horen.

 • Ligconcert – Haarlem • 14.00 – 15.30 uur • Inloop vanaf 13.30 uur

Kom tot rust bij een ontspannen ligconcert in de grote zaal van het Verhalenhuis met zijn prachtige, ruimtelijke akoestiek.

Samen naar de film

Gezellig met een vriend(in), familielid of partner naar de film bij de Filmkoepel onder het genot van een drankje en iets lekkers!

Keuzemogelijkheden:

 • Elvis – Filmkoepel Haarlem – 12.30 inloop,  start film 13.00 uur

De film verkent het leven en de muziek van Elvis Presley (Austin Butler), gezien vanuit het perspectief van zijn gecompliceerde relatie met zijn mysterieuze manager kolonel Tom Parker (Tom Hanks).

 • Mrs. Harris goes to Paris – Filmkoepel Haarlem – 13.00 inloop, start film 13.30 uur

Mrs. Harris Goes to Paris is het betoverende verhaal van een ogenschijnlijk gewone Britse huishoudster in de jaren vijftig, wiens droom om een couture-jurk van Christian Dior te bezitten haar meeneemt op een bijzonder avontuur naar Parijs.

 • Amsterdam – Filmkoepel Haarlem – 19.00 inloop, start film 19.30 uur

De jaren 30. Drie vrienden zijn getuige van een moord. Tijdens het onderzoek van dit misdrijf worden ze zelf als verdachten bestempeld. Vervolgens ontdekken ze een van de meest buitensporige complotten in de Amerikaanse geschiedenis.

 • Zee van tijd – Filmkoepel Haarlem – 19.15 inloop, start film 19.45 uur

Het jonge koppel Lucas en Johanna zeilt in de jaren ’80 met hun zoontje Kai de wereld rond. Stapelverliefd, onbezorgd en vol dromen en idealen. Midden op de Atlantische Oceaan verandert alles, wanneer de ergste nachtmerrie van de jonge ouders werkelijkheid wordt.

 • Ticket to paradise – Filmkoepel Haarlem – 19.30 inloop, start film 20.00 uur

George Clooney en Julia Roberts samen op het witte doek als exen die een gezamenlijke missie hebben: hun smoorverliefde dochter ervan weerhouden dezelfde fout te maken die zij ooit maakten.

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk

Contact