Zoeken

Archief

Nieuwsberichten

Apps voor Mantelzorgers

Het organiseren van hulp en ondersteuning kan je als mantelzorger veel tijd en energie kosten. Er zijn daarom verschillende apps ontwikkelt om mantelzorgers te ontlasten. Sociaalweb.nl heeft een aantal handige apps en websites op een rijtje gezet.

Alzheimer Assistent
Alzheimer Nederland heeft een app ontwikkeld voor mensen die zorgen voor iemand met dementie: de Alzheimer Assistent app. De app bevat informatie in tekst én in video over meer dan zestig onderwerpen. Naast de informatie biedt de applicatie ook de mogelijkheid om een ‘verslag van de dag’ bij te houden, waardoor de zorg met andere naasten van de patiënt gemakkelijk gedeeld en georganiseerd kan worden.

Buurtwerk app
De Buurtwerk app brengt vraag en aanbod in een buurt bij elkaar. De app is vooral gericht op mensen die een steentje bij willen dragen in hun eigen buurt. Buurtwerk wil met de app ervoor zorgen dat het contact tussen buurtbewoners verbetert.

Dementia app
De dementia-App helpt bij het ontzorgen van mensen met dementie en hun directe omgeving. Met de dementia-App kunnen mantelzorgers op afstand de agenda van de gebruiker bijhouden. Door middel van beeldbellen kan er eenvoudig en geregeld contact zijn.

EigenZorg app

De EigenZorg app speelt in op de wens om langer thuis te kunnen blijven wonen, door online de wensen van zorgvragers en zorgverleners bij elkaar te brengen.

Familienet
Familienet helpt zorgaanbieders om de communicatie met de familie van de cliënt te verbeteren. Verzorgers en familie kunnen berichten, foto’s en documenten delen en houden een agenda bij.

LifeSafe Finder-app
De LiveSafe-app is vergelijkbaar met een los alarmapparaat. In plaats van het alarmapparaat heeft de gebruiker alleen deze app nodig voor zijn smartphone.

MiessAgenda
De MiessAgenda is een app die de agenda van de zorgvrager centraal stelt.

WeHelpen
Wehelpen.nl biedt hulpvragen en mensen die hulp aanbieden. Ook kunnen gebruikers samen met bekenden zorgen voor een hulpnetwerk voor een ander.


© Tandem Mantelzorg