Zoeken

Archief

Nieuwsberichten

Start wervingscampagne: Tandem is op zoek naar vrijwilligers

Vandaag is Tandem in samenwerking met het Rode Kruis, WIJ Heemstede en De Zonnebloem een campagne gestart om vrijwilligers te werven in Heemstede en omgeving (dit initiatief is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Heemstede).

Hiervoor is onderstaande film gemaakt waarin enkele vrijwilligers worden geportretteerd. Zo ook Conny Snijders, vrijwilliger bij Tandem: “Ik heb hier zoveel nieuwe kanten van mezelf ontdekt”.

Na 38 jaar bij een bank te hebben gewerkt, raakte Conny Snijders uit IJmuiden drie jaar geleden haar baan kwijt. “Het is een koude, zakelijke wereld, die bankenwereld”, vertelt ze. “Heel iets anders dan wat ik nu doe.” In eerste instantie werd ze vrijwilligster om opnieuw structuur in haar leven te brengen (“de muren praten niet tegen je”).
Inmiddels geeft ze les aan vluchtelingen en is vrijwilliger voor Tandem. Eens per week neemt ze daarvoor de zorg op zich voor een patiënt met de ziekte van Alzheimer, zodat zijn vrouw dan dingen kan doen waar ze anders niet aan toekomt: afspreken met een vriendin, winkelen of gewoon naar de supermarkt.

Vrijwilliger worden is iets dat ze liever veel eerder had gedaan. Want als je werkt, zegt Conny, dan loop je het risico zo op te gaan in de dagelijkse beslommeringen, dat je vergeet verder te kijken dan het beperkte wereldje van je eigen leven. Het vrijwilligerswerk leert je veel over jezelf en om dieper na te denken over de dingen van het leven.

“Het vrijwilligerswerk is echt een verrijking”, aldus Conny, “ook als je al een baan hebt.”


© Tandem Mantelzorg